Tenis I A fost stabilit programul întâlnirii Polonia – România din Cupa Billie Jean King

Echipa feminină de tenis a României va juca în deplasare, împotriva Poloniei, pe 15 și 16 martie, în barajul de accedere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.

Vineri, de la ora 14:00, vor avea loc meciurile Irina Begu – Magda Linette şi Mihaela Buzărnescu – Iga Swiatek

Sâmbătă, de la ora 12:00, se dispută meciurile de simplu Irina Begu – Iga Swiatek şi Mihalea Buzărnescu – Magda Linette, precum şi partida de dublu Magdalena Frech / Alicija Rosolska – Andreea Mitu / Andreea Prisacariu.

Horia Tecău: ”Echipa României va crede în victorie până la ultima minge!”

Echipa feminină de tenis a României va juca în deplasare, împotriva Poloniei, pe 15 și 16 martie, în barajul de accedere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.

Chiar dacă nu se poate baza pe cele mai valoroase jucătoare, după ce au ”dat bir cu fugiţii”: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Monica Niculescu.

Căpitanul-nejucător Horia Tecău, aflat la debutul în postura de căpitan al României, crede că echipa României poate realiza surpriza.

”Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri acum. Echipa este aici (n.r. – în Polonia), am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meci.

Am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut oportunitatea. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri. Mă bucur că suntem aici, că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în week-end.

Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să realizăm surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune.

Nu pot să spun ce aşteptări aveam. Sunt pentru prima oară în acest rol şi învăţ cum este să fii căpitan.

Situaţia prezentă, uşor specială, ne face să ne pregătim mai bine pentru acest meci. Şi oricine va intra în teren va reprezenta România cu o atitudine de învingător şi cu mândrie. Ne bucurăm că avem condiţii minunate aici ca să ne pregătim. În acest moment concentrarea este doar pe aceste ultime zile de pregătiri”, a spus fostul tenismen dinamovist, Horia Tecău la conferința de presă.

  • Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Lasă un răspuns