5 zile! Ce se ascunde în spatele notificării transmise de Nicolaie Badea

Dinamo primește lovitură după lovitură. După ce oficialii clubului au fost notificați că nu mai pot folosi denumirea de FC Dinamo, în scop comercial, precum și stema cu cei doi câini. Aici intră și domeniul website-ului, fcdinamo.ro.

ACS FC Dinamo, societate deținută de Nicolae Badea, care are și 7% din acțiunile clubului și deține drepturile de patrimoniu pentru denumirea FC Dinamo București, stema cu cei doi câini și culorile roșu-alb-galben, înregistrate atât la OSIM, cât și la OHIM.

În notificarea primită de Răzvan Zăvăleanu, cel care a ”dat-o în bară” în relația cu Nicolae Badea, există și o ”amenințare”: până în acest moment, ACS FC Dinamo a cuantificat prejudiciul la 1 milion de euro, sumă pe care SC Dinamo 1948 SA va trebui s-o plătească, după un proces, în cazul în care vor mai folosi stema și numele în alt scop decât cel sportiv, după expirarea termenului de 5 zile de la notificare.

Dacă numele ”FC Dinamo” va fi folosit în continuare iar stema va fi valorificată comercial, conform notificării, suma ar putea crește. Astfel, există posibilitatea ca între cele două entități să fie deschis un proces.

În cazul în care societatea administrată de Răzvan Zăvăleanu, nu se conformează în termen de 5 zile de la primirea notificării, cei de la ACS FC Dinamo București amenință că se vor adresa justiției și vor solicita prejudicii pe care le-au evaluat, până în prezent, în cuantum de până la 1 milion de euro.

Așadar, putem spune că, Zăvăleanu se face vinovat pentru administrare deficitară în relația cu unul dintre principalii finanțatori ai echipei și care aduce un prejudiciu major clubului de fotbal Dinamo.

Din 2004 poartă Dinamo sigla cu cei doi câini

Decizie capitală luată de Răzvan Zăvăleanu

Administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a dezvăluit că în cadrul clubului a început deja un proces de rebranduire. Suporterii vor fi cei care se vor implica activ.

După modelul lui Juventus, care și-a schimbat de mai multe ori sigla de-a lungul istoriei clubului, suporterii vor să reinventeze Dinamo și să creeze o nouă siglă pentru echipă.

”Este vorba despre folosirea comercială a siglei, nu a denumirii Dinamo. Vorbim despre folosirea siglei cu câinii roșii în scopuri comerciale. Până la urmă, amestecătura asta nu era o chestie pe care ne-o doream.

Am început niște demersuri pentru un rebranding. Dinamo 1948 nu deținea aceasta siglă. Marile cluburi, așa cum este și Juventus, se reinventează și cred că era momentul și la Dinamo.

Rebranduirea se va face cu ajutorul suporterilor. În acest fel, lucrurile vor fi clare pentru că sunt prea multe Dinamo în acest moment”, a spus personajul care a gafat în această speță.

Pe adresa clubului a sosit miercuri această notificare, prin care este cerută schimbarea denumirii.

”Se interzice utilizarea mărcii FOTBAL CLUB DINAMO BUCUREȘTI, a denumirii FC DINAMO și a domeniului fcdinamo.ro. De îndată, fără curgerea altui termen de grație. Prin excepție, se permite folosirea numai a siglei pe echipamentul sportiv al echipelor de seniori și juniori la antrenamente și jocuri, fiind activități/acțiuni non-comerciale”, se arată în notificarea clubului lui Nicolae Badea.

2 gânduri despre &8222;5 zile! Ce se ascunde în spatele notificării transmise de Nicolaie Badea&8221;

Lasă un răspuns