Ion Țiriac a răspuns unei întrebări arzătoare: De ce nu vrea să investească la Dinamo?

Ion Țiriac (81 de ani), fostul mare jucător de tenis al României, a vorbit despre posibila preluare a echipei de fotbal Dinamo, care întâmpină de ceva timp, probleme financiare și doar aportul faniilor înscriși în programul DDB, mai există în prima ligă a campionatului românesc.

Omul de afaceri Ion Țiriac își recunoaște afinitatea față de clubul Dinamo, s-a declarat întristat de situația de la Dinamo, doar că șansele să investească în echipa de fobal sunt nule.

”Cum să o ajut? Nu-mi permit să spun că fac echipă la Dinamo cum nu mi-am permis să spun că fac echipa națională în ’72, când voiau să fiu ministru al sportului. Nu știam să fac o echipă!

Dar, ce vreau să vă spun este că nu pot să mă bag la fotbal, este o altă meserie! Alta total. Pe care nu o înțeleg. Și nu înțeleg cum am ajuns și la fotbal în halul ăsta, chiar nu înțeleg. Mă doare rău de tot ce se întâmplă la Dinamo! Am fost milițian, am mâncat o pâine de minister de acolo 20 de ani”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Dinamo va disputa barajul de menținere în Liga 1 în compania unei formații din eșalonul secund, competiția urmând să se desfășoare în sistem tur-retur.

Conform regulamentului, chiar și dacă echipa noastră ar egala-o la puncte pe Mioveni, tot ar rămâne pe loc de baraj.

În situația în care, la finalul playoff-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regulat. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27 din ROAF:

– Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
– golaverajul mai bun în jocurile directe;
– numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
– golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
– numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat„, conform regulamentului.

Aceleaşi reguli se aplică şi în play-out. În fiecare dintre situațiile menționate mai sus, Dinamo e dezavantajată. Astfel, „câinii” nu mai pot, matematic, să prindă locul 12, astfel că vor juca la barajul de menținere în Liga 1.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO (Vineri, 22 aprilie, ora 20:00)
Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

Deniz Giafer și Vlad Morar puși la colț, după eșecul cu Mioveni: ”Asta îți arată manieră unor jucători”

Răzvan Zăvăleanu îi somează pe dinamoviști: ”Băieții să dea dovadă…”

Video I Dusan Uhrin explică cauza golurilor primite din faze fixe

2 gânduri despre &8222;Ion Țiriac a răspuns unei întrebări arzătoare: De ce nu vrea să investească la Dinamo?&8221;

Lasă un răspuns