Directorul CNI, noi detalii despre reconstrucția stadionului Dinamo: ”Va fi cel mai scump stadion din țară!”

Întreaga suflare dinamovistă își dorește să-şi vadă, până la urmă, visul împlinit şi să aibă un stadion nou, la cele mai înalte standarde.

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a oferit toate informațiile din acest moment despre noua construcție din Ștefan cel Mare. Oficialul CNI a anunțat că Dinamo va avea un nou stadion, unul care va fi cel mai scump din țară fiindcă prețul materialelor de construcții a crescut foarte mult.

CS Dinamo dorește o arenă fără pistă de atletism, așa cum își doresc și fanii, iar complexul ar urma să conțină și spații comerciale.

Cefălan a precizat că noua arenă a roș-albilor va avea 25.000 de locuri.

”90% se va face stadionul Dinamo, în condițiile actuale. Trebuie făcut, e zonă centrală. Și noi ne-am gândit la 25.000 de locuri. Noi ne-am învățat să fie stadioanele foarte mari. Nu poți să le faci doar pentru două meciuri.

Probabil că va fi cel mai scump stadion din țară! Acum, fierul e 7 lei. Va costa în jur de 100 de milioane de euro. 35% din sumă se duce către cote și taxe TVA. Pentru construcția efectivă rămân 65% din bani”, a spus Cefălan, la ProSport Live.

”Am agreat să se facă o dezmembrare din trei părți. Una, care să cuprindă velodromul, partea din spate, a doua sediul clubului, cu sala de handbal, cu bazinul de înot, care să rămână, iar a treia parcelă trebuie predată către noi. S-au depus actele, urmează să iasă noua carte funciară. Ne-au transmis nota conceptuală și tema de proiectare. CS Dinamo își dorește un stadion de fotbal fără pistă, cu spații comerciale, secții de box, lupte, tir, parcări. Să nu fie strict de fotbal, cam cum este în Ghencea.

După ce vom avea certificatul de urbanism, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate, care ne va da caracteristicile stadionului, cum o să arate. Nu poți să dărâmi o bază sportivă până nu faci dovada unei alte baze sportive. Iar dovada este hotărârea de Guvern. Cam șase-șapte luni ia toate partea asta”, a mai declarat directorul CNI.

Florin Răducioiu, a anunțat pe ce stadion se va muta Dinamo

Florin Răducioiu, oficialul lui Dinamo, a anunţat ce variante de stadion sunt luate în calcul de conducere pentru a juca meciurile de pe teren propriu în sezonul viitor.

„Avem două opţiuni, vom vedea, poate Volunatri pentru că mergem acolo, dar nu avem nimic hotărât. Suntem în discuţii. Vrem cât mai aproape de Bucureşti. Dinamo se va dărâma, poate Voluntari, momentăm, după care vom vedea, poate Arcul de Triumf, deşi nu cred acolo”, a declarat Florin Răducioiu, pentru Orange Sport.

„Marele blond” s-a declarat indignat de situaţia în care se află stadionul Arcul de Triumf, construit, gata de utilizat, dar dat în folosinţă doar pentru rugby şi pentru Federaţia Română de Fotbal, gazdă a meciurilor echipelor naţionale de tineret şi de fotbal feminin.

„Este incredibil ce se întâmplă, sunt construite de stat şi ar trebui să fie folosite de rugby, fotbal… Dar e inadmisibil ca asemenea lucruri să se întâmple”, a mai declarat Florin Răducioiu.

CITESTE SI:

”Fălcosul” îl contestă pe Dorin Șerdean: ”E legal așa ceva?”

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Clinceni. Vezi programul caselor de bilete

Dinamo cu banii la zi! Noi detalii oferite de administratorul clubului

3 gânduri despre &8222;Directorul CNI, noi detalii despre reconstrucția stadionului Dinamo: ”Va fi cel mai scump stadion din țară!”&8221;

  1. Noua ne trebuie un stadion de 30 mii de locuri astfel încât să jucăm orice meci acasa ,fie din campionat fie din cupele europene.mi se pare foarte putin 25 mii de locuri pentru o echipă precum Dinamo. Cred ca trebuie facuta presiune pentru un stadion de minim 30 mii.

Lasă un răspuns