U Cluj vrea să evite Dinamo la baraj: ”Prefer să jucăm contra lui Dinamo în Liga 1”

Universitatea Cluj, Petrolul și Hermannstadt se luptă pentru primele două locuri din liga secundă, care asigură promovarea directă.

Universitatea Cluj a pierdut surprinzător în ultima rundă cu Slobozia și situația clujenilor s-a complicat serios, ei având nevoie de un parcurs perfect în ultimele trei etape pentru a prinde cel puțin locul doi,astfel încât să evite duelul la baraj.

Martin Remacle, belgianul împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, speră ca ardelenii să prindă in extremis locul 2 în Liga 2 pentru a nu ajunge la baraj cu Dinamo.

”Vom termina pe loc ce duce direct în prima divizie. Sunt ferm convins. Mai sunt trei partide, putem câștiga tot. Nu dau acum pronosticuri, există o vorbă în Belgia: «Dacă vorbești înainte, nu se mai întâmplă». Știu că Dinamo este un nume uriaș în România, chiar dacă de când am venit eu în această țară, din 2020, este doar la retrogradare.

Mi s-a explicat și că suporterii celor două echipe sunt în relații bune, sper să evităm un baraj cu «câinii». Îi cunosc pe Collins Fai, Reda Jaadi și Damien Dussaut, care mi-au vorbit despre Dinamo, despre forța clubului, despre fanii de acolo și de presiune, prefer să jucăm contra lui Dinamo în Liga 1. Nu e vorba de teamă, însă la un duel la baraj sunt multe detalii ce trebuie luate în considerare”, a explicat mijlocașul pentru Gazeta Sporturilor.

Înainte de rundă cu numărul 7 din play-off-ul ligii secunde, Universitatea Cluj părea drept favorită la promovarea directă, mai ales după succesul convingător cu Petrolul Ploiești.

3-1 era scorul final din derby-ul primelor două clasate, iar Universitatea Cluj părea că a luat o opțiune serioasă pentru promovare. Însă înfrângerea din week-end cu Unirea Slobozia a complicat foarte mult ecuația promovării directe. Petrolul a terminat la egalitate cu CSA pe teren propriu, 0-0, iar Hermannstadt s-a apropiat la două puncte de petroliști.

Următoarele două runde vor face lumină în liga secundă și vor lămuri lucrurile în mare măsură în ceea ce privește promovarea directă. Universitatea Cluj are un meci extrem de complicat în deplasare, la Steaua, miercuri, începând cu ora 18:00, meciul urmând să se dispute în Ghencea. Ținând cont de frăția dintre Cluj și Dinamo, probabil vor fi prezenți mulți fani ai gazdelor.

Un rezultat pozitiv în acel duel i-ar putea aduce din nou pe clujeni pe loc de promovare directă, asta deoarece Hermannstadt și Petrolul se întâlnesc în duel direct joi, de la ora 20:00, la Mediaș. Hermannstadt poate trece peste Petrolul în clasament în cazul unei victorii și petroliștii ar putea fi în mare pericol să ajungă pe loc de baraj.

În penultima etapă este însă marele derby dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt, un meci de promovare sau baraj. Meciul se va juca la Cluj, probabil în fața unui stadion plin, dar contează mult ce se va întâmpla în runda de peste câteva zile, dacă Universitatea va fi sau nu obligată să învingă.

”A fost una dintre cele mai slabe reprize din acest an. Chiar mă gândeam că vom avea un meci foarte dificil. Veneam la 3 zile după un joc epuizant, cu Petrolul. Ei au jucat acum 8-9 zile, știam că vor fi mai proaspeți. Cu siguranță am fi avut nevoie de mai multă vitalitate.

Ne-am creat ocazii după pauză, dar ăsta e fotbalul. Îmi pare rău pentru public, toți își doreau victoria. Trebuia să fim mai atenți în ultimele minute, când și-au apropiat victoria. Eu nu am fost în zona conflictului. Nu știu ce s-a întâmplat. Cartonașe roșii? Eram în vestiar, chiar nu știu. Vă dați seama, există frustrare atunci când pierzi. Vedeți, jucătorii mei poate au auzit și ei anumite lucruri. Se vorbesc multe în fotbal. Eu încerc să fac cât pot. Le-am zis, dacă vor să promoveze, o pot face doar pe teren”, a spus Lincar, pentru site-ul oficial al lui U Cluj.

”Ar fi trebuie să le arate „roșu” celor care n-au venit să joace fotbal. Dacă asta a fost strategia lor… Jucători care intră pe teren să dea pumni în coaste. După meci vii să înjuri, înjuri copii… În ziua de azi mai avem chestii de genul? Fraților, dacă nu mai puteți să jucați fotbal, lăsați locul altora!

Știu că au venit, au provocat un jucător, apoi i-au dat altuia un pumn. Până la fotbal, suntem oameni. Au dat un pumn, doi. Nu mai intrăm în polemică. Am văzut arbitrii tot, să scrie acolo!”, Romario Pires, mijlocaș U Cluj.

CITESTE SI:

Desire Azankpo, jucătorul pe care se bazează Dusan Uhrin: ”Am tras din greu!”

Doi dinamovişti fac parte din ‘echipa etapei a 7-a’

Video I Mirko Ivanovski, cu gândul la baraj. Ce spune despre incidentul dintre Rufati și Steliano Filip

Lasă un răspuns