Avancronică I Dinamo București – Universitatea Cluj

Dinamo întâlneşte, astăzi de la ora 21:00, pe stadionul Dinamo, formația U Cluj în manșa retur a barajului pentru promovarea/menținerea în Liga 1.

În tur, clujenii s-au impus cu 2-0, iar Dinamo se află, poate, în fața celui mai important meci din întreaga sa existență, în care trebuie să întoarcă rezultatul partidei din tur.

Dinamo este la un pas de colaps! Dacă pierde barajul cu U Cluj riscă să intre în faliment, dat fiind că planul de reorganizare admis la intrarea în insolvență se bazează pe sume pe care nu le-ar putea obține niciodată în liga secundă. Echipa lui Uhrin a pierdut la Cluj pe mâna lui Eșanu și a unei apărări comice, în multe rânduri. Deși a controlat partea secundă, Dinamo a ratat multe ocazii și a luat golul doi într-o perioadă în care avea superioritate numerică.

A fost primul eșec după cele 4 meciuri fără înfrângere din finalul play-out-ului. Totodată, a fost prima partidă în care echipa lui Uhrin nu a marcat, după 4 meciuri în care înscrisese de 10 ori.

Dusan Uhrin (54 de ani), antrenorul lui Dinamo, va miza totul de la început pe cartea atacului. Conform ultimelor informații, cehul va începe partida cu doi atacanți, Vlad Morar (28 de ani) și Christian Irobiso (29 de ani), în timp ce Cosmin Matei (30 de ani) va fi ”creierul” de la mijlocul terenului.

Antrenorul dinamovist pare a se fi decis și asupra fundașului dreapta pe care va miza în acest meci. Răzvan Grădinaru (26 de ani) este considerat fotbalistul capabil de a pune probleme atacanților adverși, dar și un bun inițiator al fazelor de atac.

În schimb, fundaș stânga va fi, cel mai probabil, Andrei Radu (25 de ani), deși acolo ar putea apărea și Gabriel De Moura (33 de ani). Asta în condițiile în care Steliano Filip (28 de ani) nu a intrat în calculele lui Uhrin pentru acest meci capital.

Fiip nu a fost folosit deloc de Uhrin la antrenamente în această săptămână. Probabil că Steliano a cerut să nu fie în lot, deoarece se știe foarte bine ”prietenia” acestuia cu suporterii dinamoviști, iar în cazul unui rezultat nefavorabil, acesta să devină principala țintă.

Atacantul nigerian Christian Irobiso, a afirmat că are încredere că Dinamo are puterea să se impună în barajul de menţinere în Liga 1, cu Universitatea Cluj, chiar dacă a pierdut în tur cu 0-2.

„Toţi suntem conştienţi de situaţia neplăcută în care ne aflăm, dar încercăm să fim concentraţi pentru meciul de duminică. Actuala situaţie nu este uşoară, dar încercăm să ne concentrăm. Acesta este fotbalul şi sperăm într-un rezultat pozitiv duminică.

Credem în şansa noastră, că putem să întoarcem situaţia. Nu cred că rezultatul din tur a fost cel corect, pentru că noi am avut foarte multe ocazii, dar în fotbal ai nevoie şi de noroc. Nu este imposibil să marcăm trei goluri, totul este posibil în fotbal. Aşteptăm un miracol duminică”, a declarat Irobiso.

Atacantul nigerian afirmă că înţelege nemulţumirea suporterilor faţă de situaţia echipei şi nu vrea să se gândească la varianta ca Dinamo să retrogradeze.

„Ne-am concentrat în această săptămână şi am muncit bine la antrenamente, pentru că ştim că nu va fi un meci uşor. Nu vreau să mă gândesc la situaţia în care nu am reuşi să rămânem în Liga 1, suntem într-o situaţie dificilă. Le înţeleg nemulţumirea suporterilor.

Mâine este ziua mea şi am nevoie de un cadou duminică. Rămânerea în Liga 1 ar fi un cadou potrivit pentru mine”, a mai spus jucătorul nigerian, care a precizat că rămânerea sa la Dinamo depinde de jocul din această seară.

În 2022, Dinamo a câștigat doar două meciuri pe teren propriu, ambele în compania celor două retrogradate din Liga 1 – 4-0 cu Gaz Metan și 5-1 cu Academica Clinceni. În ultimul meci de acasă, Dinamo a remizat cu UTA (1-1).

De partea cealaltă, U Cluj a ratat promovarea directă din pricina eșecurilor de pe teren propriu, 1-2 cu Unirea Slobozia și Hermannstadt, dar are prima șansă la promovare, după victoria din tur. Clujenii s-au impus la două goluri diferență, într-un meci în care au mai ratat câteva ocazii mari, dar în care puteau să și primească cel puțin un gol – Dinamo a avut două bare. Echipa lui Lincar vine cu speranțe în Ștefan cel Mare, unde n-a mai câștigat de 12 ani, dar s-ar mulțumi, de această dată, și cu un eșec la limită, care i-ar permite să promoveze după 7 ani. La ultima vizită în capitală, U Cluj a câștigat în Ghencea, 2-0 cu CSA Steaua.

În mod normal, Lincar nu va face decât o modificare față de meciul tur. Trebuie să-l înlocuiască pe Ely Fernandes, eliminat în urmă cu o săptămână. Absența acestuia va conta destul de mult, dat fiind că era un jucător foarte bun pe contraatac. Foarte probabil, Albert Hoffman va juca în locul fotbalistului din Insulele Capului Verde. În rest, vor fi aceiași jucători din meciul tur.

În 2022, U Cluj a pierdut un singur meci jucat în deplasare, 0-1 la Chiajna. În rest, două victorii, cu CSA Steaua (2-0) și Hermannstadt (2-0) și nu mai puțin de 4 rezultate de egalitate.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Eșanu – Grădinaru, Aloe, Carp, Radu (De Moura) – Matei, Pierret – Torje, Morar, Burdușanu – Irobiso;

U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pârvulescu – Filip, R. Pires – Tescan, Remacle, Hoffman – Boiciuc.

  • Partida va fi arbitrată de Cojocaru Adrian Viorel, ajutat de Marinescu Vasile și Gheorghe Sebastian Eugen.
  • Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

4 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – Universitatea Cluj&8221;

  1. Privitor la meciul de azi , antrenorul are dreptul să hotărască cu ce echipă joacă ! Indiferent ce se va întâmpla în acest meci , eu voi rămâne susținătorul lui Dinamo ! De asemenea cred că la mobilizarea care s-a făcut Dinamo poate întoarce rezultatul !

Lasă un răspuns