Retrogradarea lui Dinamo, lovitură teribilă pentru Gheorghe Mulțescu

Dinamo a pierdut barajul de menținere/promovare în Liga 1, contra celor de la Universitatea Cluj, și va juca pentru prima dată în istoria de 74 de ani în Liga a 2-a.

Pentru legendă lui Dinamo, Gheorghe Mulțescu, barajul ratat de Dinamo cu Universitatea Cluj a însemnat o lovitură teribilă.

”Îmi ling rănile. Încerc să beau un ceai și să mă mai liniștesc. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să trăiesc acest moment trist. Mi se pare că e un coșmar și încă mi-e greu să accept că totul s-a întâmplat în realitate.

Am renunțat și la bani la rugămintea celor din DDB ca să se poată obține licențele la momentul respectiv. Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre o mare dezamăgire pe care o resimt în tot corpul meu. Nu mă simt deloc bine, am avut înțepături în inimă după ce s-a terminat partida. Mi s-au umezit ochii cu câteva lacrimi. Nu m-am putut abține. Nici nu îmi mai găsesc cuvintele în aceste momente. Sunt debusolat.

Sper ca echipa să se salveze cumva mai departe, să nu se desființeze”, spune Mulțescu, potrivit playsport.ro.

Gheorghe Mulțescu, este omul golurilor din legendara dublă cu Hamburg din toamna lui 1983, 3-0 la București și 2-3 în Germania. Și e antrenorul care, în 36 de ani de carieră pe bancă, și-a câștigat supranumele ”SMURD” pentru capacitatea incredibilă de a salva echipe aflate la un moment dat pe marginea prăpastiei. Iar ultimele sale două mandate în Ștefan cel Mare, 2020 și 2021, parte dintre cele 5 mandate în fruntea roș-albilor, sunt tot o mică istorie despre ținerea corabiei ”câinilor” pe linia de plutire în vremuri furtunoase.

Cătălin Mulțescu, fiul marelui Mulțescu, a crescut alături de marii jucători din Ștefan cel Mare, și-a construit o carieră onestă de portar, iar în prezent e antrenor de goal-keeperi. L-a însoțit deseori pe tatăl său în staff, inclusiv la aventurile din 2020 și 2021.

”E o întâmplare foarte tristă pentru toată suflarea dinamovistă. Din păcate, am fost spectatori la împlinirea dezastrului. O spune unul care a prins toate cele trei ere din ultima perioadă, Negoiță, spaniolii și DDB. Dar pentru retrogradarea de acum principalii vinovați sunt cei care au gestionat clubul în actualul campionat.

Cum e posibil să schimbi peste 50 de jucători într-un sezon? N-ai nicio șansă să faci o echipă legată cu o astfel de vânzoleală în vestiar. Anul trecut am avut un grup chiar serios, cu câteva nume care ne-au ajutat mult, în frunte cu Paul Anton sau Albentosa. Și Eșanu a făcut un campionat anterior excelent. Îl știu foarte bine pe copil, eu l-am adus în Ștefan cel Mare. Nu-mi explic ce s-a întâmplat cu el.

Vă dau un detaliu incredibil legat de portari. Am avut în club copii fantastici. De exemplu, pe Mitrovici, 17 ani, l-au pierdut din cauza a 1.500 de lei. Repet: o mie cinci sute! Lei! Nu i-au plătit trei salarii, băiatul a băgat memoriu și acum e la Genoa. Cu Chioveanu, născut 2005, s-a întâmplat la fel. Pierdut tot pentru 1500 de lei. Ambii erau jucători care puteau ajuta foarte bine în aceste momente, cu toată încrederea”, a declarat Mulțescu jr.

El crede că înlăturarea lui Rednic a însemnat o mare eroare

”Sunt convins că Dinamo n-ar fi picat cu nea Mircea pe bancă. De ce nu l-au lăsat în pace, să-și facă treaba? Echipa începuse să joace, Rednic era preocupat de situație, știa cum să procedeze. Nu vreau să dau acum în Uhrin, dar mi s-a părut neputincios”, afirmă Cătălin Mulțescu pentru playsport.ro.

Și conchide: ”Paradoxul e că, în ciuda tuturor greutăților, a existat un flux de lichidități financiare civilizat. Adică Dinamo nu era în situația Mediașului, să aibă robinetul complet închis. Au venit bani de la Tata Nițu, de la Iuhasz, doi oameni foarte apropiați de club. Mai erau sumele dinspre DDB, de pe la sponsori. Refuz să cred că au existat acolo oameni care să-și fi dorit să împingă pe Dinamo în prăpastie. Ar fi ceva diabolic și nu vreau să-mi închipui că a fost cineva atât de machiavelic încât să fi făcut un țel din retrogradarea unui club atât de mare”.

@doar_dinamo_official

Dinamo – U Cluj 1:1 în manșa retur al barajului din Liga 1.

♬ original sound – Doar Dinamo Official

Dinamo București și U Cluj s-au întâlnit duminică seară, în cadrul manșei retur a barajului de menținere / promovare în Liga 1, pe stadionul din Dinamo și au remizat, scor 1-1, după golurile marcate de către Dragoș Tescan, în minutul 17, respectiv Vlad Morar, în minutul 19.

CITESTE SI:

Florin Prunea, atac dur la adresa fostei conduceri a lui Dinamo: ”Au nenorocit echipa”

Video I Reacția lui Giani Kiriță, după cea mai neagră zi din istoria lui Dinamo: ”Și-au bătut joc de culorile acestui club”

Florentin Petre a avut un șoc când a văzut că Dinamo a retrogradat: „Mi-ați luat sufletul”

3 gânduri despre &8222;Retrogradarea lui Dinamo, lovitură teribilă pentru Gheorghe Mulțescu&8221;

Lasă un răspuns