Ionel Augustin i-a încurajat pe fotbaliștii, dar a fost ironizat de aceștia

Retrogradarea lui Dinamo a fost acompaniată și de un episod uluitor în afara gazonului, eșecul din teren fiind o consecință a ceea ce s-a întâmplat în vestiarul echipei.

Ionel Augustin, un fost mare jucător al lui Dinamo, de patru ori campion și de trei ori câștigător al Cupei României alături de alb-roșii, a mers în vestiarul echipei înaintea returului cu U Cluj pentru a-i încuraja pe ”câini”. Acesta le-a transmis jucătorilor să dea dovadă de atitudine pe teren și să pună presiune asupra ardelenilor.

În plus, Augustin i-a sfătuit pe jucători să se relaxeze și să se deconecteze total înaintea meciului pentru a avea mintea limpede. Din păcate jucătorii nu au înțeles nimic, iar cineva din cadrul clubului l-a numit comunist pe acesta.

”Anul trecut, pandemia și FRF ne-au salvat. Acum, am câștigat trei meciuri în campionatul regulat, trei, în play-out. Dacă nu se întâmpla cu Clinceni și cu Mediaș ce s-a întâmplat, eram retrogradați.

Înainte de meciul ăsta, am fost în vestiar. Le-am zis să facă atmosferă când vin la vestiar. Se întâmpla și pe vremea noastră, ne mobilizam, intram pe teren și demonstram. Le-am zis: ‘Vă liniștiți, vă adunați, nu citiți presa, nu vă uitați la televizor, jucați un rummy’.

Unul dintre ei mi-a spus să termin cu comunismele astea. Nu vreau să dau nume. M-a durut chestia asta. Ne-am dus și noi, am zis să punem umărul. Am înțeles că și Andone a vorbit cu Gabi Torje o oră și ceva la telefon. I-a explicat ce să facă, dar nimic nu s-a întâmplat.

Le-am zis ’dacă dați gol, nu vă bucurați, luați mingea și o puneți la centru. Dacă sunteți faultați, nu stați pe jos, executați rapid. Puneți presiune’. Să vedem și noi atitudine, dorință, cum au făcut cei de la U Cluj.

În fine, e dureros. Sunt foarte supărat pe jucători și antrenori. Să nu dai tu indicații când vezi că echipa joacă cum joacă. Aici sunt și unele momente când trebuie să intervină antrenorul de pe margine. Nu am cuvinte. Sunt foarte afectat”, a declarat Ionel Augustin.

Ionel Augustin este foarte supărat pe jucătorii și antrenorul lui Dinamo

”Eu sunt foarte supărat pe jucători și pe antrenor. Și în tur și în retur să nu dai indicații, să nu vorbești nimic când echipa joacă cum joacă? Aici sunt unele momente în care antrenorul trebuie să intervină de pe margine. N-am cuvinte, sunt foarte afectat.

Trebuie să facă o strategie. Bun, am retrogradat. Ce trebuie să facem? Deja am înțeles că s-au purtat niște discuții cu domnul Zăvăleanu, se vedem dacă putem face un parteneriat cu Ministerul de Interne, care să preia echipa”, a mai spus fostul mare jucător.

Ionel Augustin crede că Dinamo poate juca pe stadionul din Cotroceni

Fostul atacant crede că varianta unui parteneriat cu Ministerul de Interne este cea mai bună soluție în prezent.

”Eu cred în varianta asta și este cea mai bună soluție la momentul actual.

Au înființat secția de fotbal a CS-ului, a gestionat Dănuț Lupu toată situația, a început foarte bine cu o echipă de Liga 4 și cu câteva echipe de la nivel de copii și juniori. Acum va juca barajul cu o echipă din Călărași. Da, eu văd o asociere între actuala echipă și Minister.

Dacă este legal, eu o văd una dintre cele mai bune soluții. Dacă faci un parteneriat cu Ministerul de Interne, poate dețin și ei acțiuni dacă este legal și cineva preia conducerea.

Avem soluții, poate luăm Cotroceniul să jucăm pe terenul ăla, ori la Arcul de Triumf sau Voluntari. Soluții sunt”, a mai precizat el.

Ionel Augustin a rămas în memoria suporterilor români pentru golul cu capul marcat în poarta celor de la Hamburg, în prima manșă a turului 2 din Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1983/1984.

A deschis scorul în minutul 28, Dinamo a câștigat cu 3-0, în retur a cedat cu 2-3 și s-a calificat în turul 3, eliminând deținătoarea trofeului. Acum însă, el nu are motive de bucurie.

CITESTE SI:

Dusan Uhrin, contestat după ce Dinamo a retrogradat: ”El avea deja biletul luat!”

Fuziune între FC și CS: ”Colaborarea cu CS Dinamo ar fi cel mai bun lucru”. În sezonul viitor, Dinamo va juca în București

Mircea Lucescu, categoric despre situația de la Dinamo. Unde crede că s-a greșit

3 gânduri despre &8222;Ionel Augustin i-a încurajat pe fotbaliștii, dar a fost ironizat de aceștia&8221;

Lasă un răspuns