Stadionul pe care Dinamo vrea să joace meciurile de pe teren propriu în sezonul viitor

DDB a avut o ședință cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, pentru a pune la punct mai multe aspecte importante după retrogradarea clubului.

Unul dintre aspectele dezbătute a fost stadionul pe care Dinamo va juca meciurile de pe teren propriu în Liga 2, având în vedere că arena din Ștefan cel Mare va intra în proces de modernizare.

”Câinii” nu vor să părăsească Bucureștiul și iau în calcul variantele Cotroceni (n.r. – fostul stadion al lui FC Național, pe care nu s-au mai jucat meciuri oficiale de peste zece ani), și Colentina, ”casa” fostei Juventus București. Potrivit comunicatului publicat de cei de la DDB, Dinamo mai ia în calcul și variantele Giurgiu și Voluntari.

„Pe BNR (în Cotroceni) sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare„, a spus Răzvan Zăvăleanu, conform unui comunicat emis de DDB pe Facebook.

De asemenea, administratorul judiciar al clublui a vorbit și despre situația financiară și bugetul necesar pentru promovarea în Liga 1.

”Vreau sa cred ca in momentul asta toti dinamovistii suntem uniti si promovam dupa primul an de purgatoriu. Nu e bine să ajungem la faliment și să o luăm de la zero, pentru că în acel caz palmaresul ar fi scos la vânzare. La Rapid au fost probleme in privința aceasta, cand la licitatie au aparut persoane rau intentionate, care doreau sa preia palmaresul. Problema nu sunt datoriile, ci platile imediate de 800.000 – 1.000.000€.

Daca vine un investitor si pune banii pe masă pentru a prelua clubul, doar DDB-ul va trebui să fie de acord, pentru că e singura entitate care a adus bani în timpul procedurii de insolvență. Si este deschisa aceasta posibilitate”, a precizat Zăvăleanu, în discuția cu suporterii.

Stadionul din Ștefan cel Mare ar putea să fie demolat în această toamnă și în locul lui să apară o altă arenă.

CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul, însă trebuie să se ocupe de ceea ce înseamnă demolarea arenei.

Conform directorului CNI, Adrian Ceafalan, noul stadion din Ștefan cel Mare o să coste peste 100 de milioane de euro și va avea 25.000 de locuri, fără pistă, exact cum și-au dorit suporterii.

Stadionul Cotroceni a fost construit în 1995 și era considerat cel mai ”cochet” din țară la vremea respectivă. Are o capacitate de 14,542 de locuri și este în proprietatea Băncii Naționale a României.

În urmă cu 13 ani, Cotroceniul era casa ”bancarilor” de la FC Național, club care a retrogradat în 2007 din Liga 1.

CITESTE SI:

Continua plecările de la Dinamo! Încă un fotbalist părăsește clubul: ”Sper să mă transfer într-un campionatul extern”

Mircea Rednic înapoi la Dinamo. Planul pregătit de DDB și Răzvan Zăvăleanu!

Dinamo a stabilit programul pentru noul sezon. Când va avea loc reunirea

4 gânduri despre &8222;Stadionul pe care Dinamo vrea să joace meciurile de pe teren propriu în sezonul viitor&8221;

Lasă un răspuns