Reacția oficială a LPF după ce FIFPro a pus-o pe „lista neagră”

SuperLiga (Liga 1) se află printre ligile de pe „lista neagră” a organizației internaționale pentru jucătorii profesioniști de fotbal, FIFPro.

Sindicatul mondial al jucătorilor de fotbal (FIFPro) a avertizat fotbaliştii în legătură cu riscurile semnării de contracte cu cluburi din şapte ţări, printre care şi România, din cauza ”încălcărilor contractuale sistematice pe scară largă”, informează Reuters.

„Numărul ridicat de cluburi din România care intră în proceduri de insolvenţă continuă să aibă consecinţe grave pentru jucători, împingându-i în proceduri de insolvenţă fără sfârşit, cu şanse mici sau nule de a obţine vreo compensaţie”, subliniază sindicatul.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre avertismentul transmis jucătorilor de către FIFPro cu privire la problemele cu litigii care există în România.

Oficialul Ligii Profesioniste nu este de acord cu poziția sindicatului.

„E o lipsă de respecet față de România lista FIFPro. Trebuie să te uiți la numărul de litigii pe echipe. Trebuie să facem distincții. Pe mine m-a deranjat concluzia, pentru că nu-mi place să fiu arătat cu degetul pe o generalizare. Am avut 3 sau 4 echipe cu un număr mare de litigii, dar asta nu înseamnă că e o problemă.

Există un sindicat la nivel național, unde jucătorii se pot duce și se pot interesa. Trebuie să facem diferență între litigii pe încetarea raporturilor contractuale și litigii pentru salarii neprimite. Nu înseamnă că nu există problemă, dar nu trebuie generalizat”, a spus Justin Ștefan la Liga Digisport.

Avertismentul FIFPro pentru jucătorii care intenționează să se transfere în România: „Consecințe grave”

FIFPRO a precizat că neplata salariilor este, de asemenea, o problemă recurentă pentru jucătorii din Algeria, Arabia Saudită, România şi Turcia, în timp ce cluburile din divizia secundă a Greciei îşi încetează adesea activitatea fără a-şi onora datoriile.

Conform datelor publicate în luna decembrie de sindicatul jucătorilor din Grecia (PSAP), cluburile aveau datorii de peste 25 de milioane de euro reprezentând salarii restante.

„În ultimii doi ani, Grecia a fost ţara cu cel mai mare număr de jucători care doresc să obţină o parte a salariilor lor neplătite din Fondul FIFA pentru Protecţia Jucătorilor”, subliniază FIFPro.

Federaţia de fotbal din China, ţară aflată de asemenea pe lista neagră a FIFPro, a anunţat în luna aprilie că va retrograda sau exclude din competiţie cluburile care nu îşi achită toate restanţele salariale până la 31 decembrie. Chongqing Liangjiang Athletic este ultima echipă intrată în colaps, din cauza datoriilor tot mai mari.

FIFPro a precizat, totodată, că este îngrijorată de creşterea numărului de jucători străini blocaţi în Libia, ţară în care cluburile care angajează astfel de jucători „refuză să furnizeze documentaţia necesară pentru ca aceştia să poată pleca”.

CITESTE SI:

Comunicat de presă DDB: ”Dinamo continuă!” Care este situația salarială

Dinamo s-a înscris oficial în Liga a 2-a! Pe ce arenă vor evolua ”câinii”

CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

3 gânduri despre &8222;Reacția oficială a LPF după ce FIFPro a pus-o pe „lista neagră”&8221;

Lasă un răspuns