Video I Aur pe linie pentru David Popovici! Prima reacție a lui David Popovici, după ce a stabilit un nou record la 50 de metri liber la Campionatul European

David Popovici (17 ani) continuă seria de performanțe uluitoare și la Campionatul European de natație pentru juniori. ”Câinele” a câștigat medalia de aur la proba de 50 de metri liber.

David Popovici a intrat în cursă după culoarul al patrulea, destinat marilor favoriți și a ridicat publicul în picioare cu prestația sa care nu le-a dat nicio șansă contracandidaților la medalia de aur.

David Popovici a încheiat cursa în 22:16 secunde, cu o sutime mai puțin decât timpul scos în calificări. Astfel, înotătorul român a doborât precedentul record național, deținut tot de el.

Podiumul a fost completat de croatul Jere Hribar, cu 22:55 secunde, și israelianul Martin Kartavi, cu un timp 22:57 secunde.

Înotătorul s-a calificat în ultimul act al probei cu cel mai bun timp, 22:17 secunde și a fost văzut drept principalul favorit.

Prima reacție a lui David Popovici, după a treia medalie de aur la Europene

„Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată. Ce mănânc? Multe și sănătos”, a spus David Popovici

Popovici mai are cel puțin o probă în care va participa și abia atunci se gândește să-și facă singur un cadou.

„Mă voi premia poate după tot concursul. Nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama atunci. Mai am doar o probă, posibil și ștafeta, nu știu încă sigur, dar e un tur de forță, am concurat în fiecare zi și trebuie să mă obișnuiec pentru că voi face asta și la nivel mult mai înalt.

Trebuie să câștig experiență și să pot fi la nivel cu ceilalți sportivi care pot face calificări, ștafetă, alte probe, una după alta.

Nu promit nimic, pentru că vreau ca lumea să stea cu sufletul la gură, însă o să termin cele două lungimi de bazin cât de repede o să pot. Proba mea preferată e 200 liber, dar cu asemenea tribună, cred că lumea trăiește mai mult cu mine, pentru că nu își dă seama cine câștigă”, a precizat Popovici.

Cum a arătat clasamentul final la proba de 50 de metri liber

David Popovici (România) – 22.16
Jere Hribar (Croația) – 22.55
Martin Kartavi (Israel) – 22.57
Nans Mazellier (Franța) – 22.59
Alexander Painter (Anglia) – 22.75
Szymon Misiak (Polonia) – 22.77
Bjoern Grytnes Laskerud (Norvegia) – 22.79
Matteo Robba (Franța) – 23.01

România, pe primul loc în clasamentul medaliilor

După patru zile de întreceri la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie), România a urcat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu șase medalii, dintre care patru de aur şi două de argint.

Cele cinci medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: patru de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, David Popovici la 200 m liber și la 50 de metri liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi două de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber, alcătuită din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, respectiv Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

CITESTE SI:

CS Dinamo, noi informații despre construcția noului stadion Dinamo: ”Am propus să îl înălţăm”

Dinamo anunță noi transferuri în Ștefan cel Mare. Care este situația băncii tehnice

Răzvan Zăvăleanu a lămurită situația lui Gabriel Moura

3 gânduri despre &8222;Video I Aur pe linie pentru David Popovici! Prima reacție a lui David Popovici, după ce a stabilit un nou record la 50 de metri liber la Campionatul European&8221;

Lasă un răspuns