Ministerul Sportului nu cedează și este categoric după decizia luată. Anunțul lui Eduard Novak

Săptămâna aceasta, Carol-Eduard Novak (45 ani) a emis un ordin de minstru prin care cluburile sportive, de la fiecare disciplină, sunt obligate să aibă pe tot parcursul jocului 40% sportivi români.

Mai mulți reprezentanți ai cluburilor din Liga 1 au contestat decizia Ministrului Sportului, dar au existat și voci care au susținut inițiativa acestuia. Unul dintre cei care consideră că Novak a luat o decizie corectă este chiar Gigi Becali.

În schimb, cei de la CFR Cluj, prin vocea președintelui Cristi Balaj, au transmis că nu vor respecta această regulă și că o vor ataca în instanță.

În urma reacțiilor venite din partea sportului românesc, Eduard Novak s-a văzut nevoit să vină cu câteva clarificări. În primul rând, ministrul a transmis că decizia este legală și nu va putea fi contestată.

Novak a transmis clar că nu va exista loc de negocieri în ceea ce privește reducerea procentajului, însă a recunoscut că, în cazul fotbalului, ar putea amâna cu câteva luni implementarea deciziei având în vedere faptul că majoritatea echipelor și-au alcătuit deja lotul pentru noul sezon.

”Decizia este 100% legală, vă spun eu. La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri în care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii.

Nu, procentul nu va scădea (n.r. de 40%). Nu dau înapoi aici! Dar am putea discuta dacă, de exemplu, în cazul fotbalului e oportun sa amânăm o luna-două aplicarea, până se pun la punct. Pentru ei e cam din scurt, e adevărat.

Nu mai avem deloc rezultate la nivelul naționalelor, nu se mai poate continua așa. Mi-am asumat această intervenție, pentru că e foarte necesară. Poți aduce sute de milioane de euro și tot nu rezolvi problemele dacă sportivii români nu pot juca.

Îmi asum faptul că poate e prea din scurt. Dar eu am tras semnalul de alarmă și acum vedem ce urmează, mai discutăm, mai negociem”, a declarat Eduard Novak pentru TVR.

CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat la decizia ministrului Eduard Novak și comentând impactul acesteia pentru secțiile de la Dinamo.

”Noi nu avem nicio problemă fiindcă îi avem pe cei mai buni sportivi romani la fiecare echipă în parte, dar ca o părere personală, nu cred că ar fi o decizie care să ajute sportul romanesc în general, fiindcă trebuie sportivi români de calitate care să joace datorita valorilor și nu impuși de niște reguli.

Să joace dacă au valoare și atunci nu e nicio problemă, cum nu e nicio problemă dacă aducem sportivi străini de calitate. În momentul în care am venit la șefia clubului Dinamo nu am găsit nicio academie, iar acum avem 5 cu peste 2.000 de copii în 2 ani. Acest lucru doar prin sprijinul Ministerului de Interne și câtorva sponsori.

Nu vreau să contest părerea sau intenția ministrului, dar dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil. Clubul Dinamo are formate echipele și le avem bine, dar nu știm cum se vor organiza alte grupări care trebuie să înceapă competițiile și au foarte puțini români.

Nu s-a consultat nimeni cu noi, iar clubul Dinamo e unul dintre cluburile importante ale României”, a declarat Ionuț Popa.

Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”
@doar_dinamo_official

Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

♬ original sound – Doar Dinamo Official

CITESTE SI:

„Câinii” îşi unesc forţele: ”Nu putem sta aşa, în paralelism”

Video I Florentin Petre a răspuns la chemarea în Ștefan cel Mare: ”Eu așa am crescut”

Video I Aur pe linie pentru David Popovici! Prima reacție a lui David Popovici, după ce a stabilit un nou record la 50 de metri liber la Campionatul European

4 gânduri despre &8222;Ministerul Sportului nu cedează și este categoric după decizia luată. Anunțul lui Eduard Novak&8221;

Lasă un răspuns