Video I Viorel Cataramă confirmă negocierile pentru pachetul majoritar al lui Dinamo: ”Acest proiect rămâne valabil”

Dinamo se pregătește de startul în viitoarea ediție a ligii secunde. Începând de joi, 21 iulie, echipa noastră are un nou antrenor, Ovidiu Burcă (42 de ani), dar ș un nou administrator special, Vlad Iacob (34 de ani).

Marele obiectiv al noului administrator special al lui Dinamo, este să reducă o mare parte dintre datoriile clubului, aflat în momentul de față în insolvență.

În paralel, oficialul clubului discută cu potențiali investitori. Vlad Iacob a dezvăluit că i-a propus și lui Viorel Cataramă să preia pachetul majoritar de acțiuni din cadrul societății, SC Dinamo 1948 SA.

Viorel Cataramă a declarat că este convins că Dinamo se va vinde în cele din urmă și a anunțat condițiile în care ar veni în Ștefan cel Mare.

Omul de afaceri spune că răspunsul său depinde de votul din Comitetul Creditorilor și validarea judecătorului sindic în cazul recalibrării planului de reorganizare. Totuși, Viorel Cataramă crede că doar un investitor străin va avea puterea financiară de a face o investiție majoră la Dinamo.

”În acest moment, răspunsul este nu. În principiu, toată lumea vrea să ajute Dinamo, dar deocamdată sunt niște discuții privind cifrele. Acestea vor fi clarificate de către creditori și de judecătorul sindic. Abia atunci se poate discuta concret câți bani trebuie investiți pentru că Dinamo să poată reveni în Liga 1.

Nu e suficient să se întâmple numai acest lucru (să fie validat de judecătorul sindic – n.r.). Să se reducă capitalul social al societății Dinamo cu pierderile. În acest moment capitalul este de 41 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o sumă foarte mare. 8 milioane de euro, pe lângă datorii și așa mai deoarte.

Trebuie că în acest proces de reorganizare capitalul social să fie redus cu pierderile și să reprezinte valoarea reală a activului net contabil. Dacă vine un investitor care plătește 1,8 – 2,5 milioane de euro datorii, se trezește că capitalul este de 40 de milioane de lei, 8 milioane de euro și el, de fapt, ce rol are acolo?

Am discutat cu Vlad Iacob inclusiv acest aspect. Implicarea într-un astfel de proiect este prematur. Sunt o mulțime de necunoscute care urmează să își găsească rezolvarea.

O să mă gândesc și o să caut și eu investitori care să susțînă Dinamo. Trebuie să mergem să cotăm Dinamo pe bursă. Acest proiect rămâne valabil. Să atragi mai mulți investitori care să vina pe bursa și să cumpere acțiuni, dar trebuie să existe o situație foaete clara. Nu poți nici să fii blocat de un acționar minoritar într-un astfel de proiect.

Eu sunt transparent, dar sunt om de afaceri și nu sunt autorizat să discut. Cum să nu mă cunoscut cu domnul Murad, destul de bine chiar. Foarte mulți oameni de afaceri în România au bani, au bani mulți, dar majoritatea, vorba lui Dumitru Dragomir, s-au lichidat. Fie au ajuns în pușcării, fie au dat faliment. Uitați-vă la firmele mari, sunt împrumutate de acționari cu sume uriașe.

Un om de afaceri nu are o problema să vine să preia un pachet majoritar de acțiuni sau să achite niste datorii. Are o problema că vine în fiecare an cu sume de bani pe care trebuie să le scoață din alta parte.

Nu mi-e frica de cătușe, pentru că eu, până în prezent, nu am încălcat prevedrile codului penal. Nu am fost niciodată cercetat sau inculpat într-un dosat penal. Mie mi-e frica de altceva. Că te uiți cum banii se duc și tu distrugi alte companii fară să ai o justificare solida.

După ce am vorbit cu Vlad Iacob, da, pot spune că Dinamo se vinde. Se instaurează un managerment profesionist. Vor putea să duca în final datoriile la un nivel rezonabil, capitalul să îl coborâre, să convingă judecătorul sindic să aprobe. Sunt convins că nu vor mai fi probleme.

Că om de afaceri, cea mai buna soluție este să vina un investitor cu adevărat puternic și care să nu fie din Romania. În acest moment nu exista în Romania un investiror capabil să duca o echipa de fotbal în grupele Ligii Campionilor. Pentru asta iți trebuie foarte mulți bani. Uitați-vă la CFR Cluj cât a investit și tot nu a reușit.

În România nu există niciun om de afaceri capabil să învestească într-un club în așa fel încât să ducă o echipă în grupele Champions League”, a declarat Viorel Cataramă la Playsport Live.

CITESTE SI:

Vlad Iacob îi răspunde lui Iulian Mihăescu după acuzațiile făcute

”Corleone”, revenire în fotbalul românesc: ”Am făcut lucruri deosebite”

Dinamo prezintă interes! Un nou om de afaceri interesat: ”Am dorit și în trecut să preiaiu Dinamo”

3 gânduri despre &8222;Video I Viorel Cataramă confirmă negocierile pentru pachetul majoritar al lui Dinamo: ”Acest proiect rămâne valabil”&8221;

Lasă un răspuns