Decizie definitivă în cazul Bonetti

Dario Bonetti a fost demis de la Dinamo la jumătatea lunii septembrie 2021, după un 0-6 cu FCSB, la doar două luni de la numirea în funcție.

Antrenorul italian a acționat în instanță clubul nostru, solicitând să-i fie plătite toate salariile până la finalul contractului, scadent în mai 2022.

Tribunalul București a decis că Dinamo trebuie să-i achite lui Bonetti suma de 48.000 de euro, reprezentând opt salarii restante.

Dinamo a contestat decizia, dar a pierdut la Curtea de Apel București, care a emis o hotărâre definitivă.

Cu Bonetti pe bancă, Dinamo a câștigat doar două meciuri în startul sezonului trecut, 3-2 cu FC Voluntari și 3-1 cu Academica Clinceni. Au fost, în rest, 6 înfrângeri în care ”câinii roșii” nici măcar nu au înscris.

Dario Bonetti este liber de contract după despărțirea de Dinamo. Antrenorul italian a mai pregătit echipele Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, AS Târgu Mureș și naționala Zambiei.

Clubul Dinamo este în insolvență din iunie 2021, iar datoriile actuale se ridică la aproximativ 8 milioane de euro.

Planul prin care Dinamo vrea să scape de datorii de peste 6 milioane de euro

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo a explicat metoda prin care datoriile clubului pot scădea de la 8 milioane de euro la 1,8 milioane de euro.

“Foarte optimist (n.r. – că Dinamo va scădea din datorii). O asemenea scădere destul de uzuală în cadrul procedurilor de insolvență. Practic, activul companiei este evaluat de către un evaluator autorizat și dacă activul nu permite decât acoperirea unei părți a masei credale, “haircut-ul” este posibil.

Practic, cutuma este în felul următor: cât timp creditorii pot obține cu un euro sau un leu mai mult decât ar face-o dacă clubul ar intra în faliment, iar activele sale ar fi lichidate, procedura de insolvență poate continua. Bineînțeles, cu acceptul creditorilor, dar, cât timp se pot încasa mai mulți bani, judecătorii sindici aprobă astfel de tăieri ale datoriilor.

Datoriile totale ale cluburilor sunt în jur de 8 milioane (de euro), de la masa credală sunt de aproximativ șapte, iar acestea pot ajunge undeva pe la valoarea de 1,8, 1,9 milioane”, a spus Vlad Iacob.

CITESTE SI:

Vlad Iacob, noi detalii administrative: ”Voi semna contractul chiar astăzi”. Ce transferuri pregătește

Ionuț Amzar, analizat de Ovidiu Burcă: ”Are calități fizice foarte bune”

Dinamo deschide noul sezon din Liga 2. Cum vede Burcă duelul cu Progresul Spartac

3 gânduri despre &8222;Decizie definitivă în cazul Bonetti&8221;

Lasă un răspuns