S-au stabilit ultimele două meciuri amicale ale ”tricolorilor” în 2022. Anunțul FRF

Federația Română de Fotbal a anunțat, în cursul zilei de joi, că a stabilit două meciuri de pregătire în luna noiembrie a acestui an pentru elevii lui Edi Iordănescu (43 de ani).

Naționala României și-a stabilit și ultimele două meciuri din 2022. ”Tricolorii” vor avea parte de Slovenia și Republica Moldova, în două partide de verificare. Cele două partide au fost organizate înainte de startul preliminariilor EURO 2024

Până atunci, naționala antrenată de Edi Iordănescu mai are de disputat, în Liga Națiunilor, meciurile cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina.

Partidele amicale cu Slovenia și Republica Moldova vor avea loc în luna noiembrie, în felul următor:
  • România – Slovenia se va disputa joi, 17 noiembrie, pe ”Cluj Arena” (Cluj-Napoca);
  • Republica Moldova – România se va disputa duminică, 20 noiembrie, pe stadionul ”Zimbru” (Chișinău).

Orele de start ale celor două meciuri vor fi stabilitate de UEFA și anunțate ulterior.

Ultimul duel cu Slovenia datează din august 2012. Atunci, ”„tricolorii” au pierdut la limită, 3-4. Au marcat Paul Papp, Gabriel Torje și Gheorghe Grozav.

În ceea ce-i privește pe vecinii din Est, România a disputat ultimul meci cu Republica Moldova în februarie 2007, tot amical. La București, românii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Ionuț Mazilu și Adrian Mutu.

Cele două meciuri din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale României înainte de startul preliminariilor EURO 2024.

Grupele care au ca miză calificarea la turneul final din Germania vor fi trase la sorți pe 9 octombrie, la Frankfurt. Campania se va desfășura între martie și noiembrie 2023, în perioadele dedicate meciurilor internaționale.

Finlanda și Bosnia, următorii adversari

Până la partidele de pregătire din noiembrie, „tricolorii” mai au de disputat încă două meciuri în grupa 3 a Ligii B din UEFA Nations League.

Mai exact, băieții antrenați de Edi Iordănescu vor juca pe 23 septembrie, de la ora 21.45, în Finlanda, locul 3 din grupă. Ultimul partidă din acest sezon de Liga Națiunilor va fi jucată acasă, pe 26 septembrie. Stadionul ”Giulești” va fi gazdă.

După patru etape trecute, România ocupă ultimul loc într-o grupă condusă de Bosnia & Herțegovina. Pe locurile 2 și 3 sunt Muntenegru, respectiv Finlanda.

”Tricolorii” au o singură victorie în sezonul 2022-2023 al UEFA Nations League, la limită, 1-0, acasă, cu Finlanda.

În rest, românii au suferit înfrângeri pe linie: 2-0 în Muntenegru, 1-0 în Bosnia și 3-0, acasă, cu Muntenegru. Stefan Mugosa, jucător care a fost aproape de a semnat cu Dinamo, a marcat un ”hattrick” în poarta lui Niță.

Dacă România termină pe ultimul loc în grupă, va evolua, din ediția 2024-2025 a Ligii Națiunilor, în a treia urnă valorică. Printre adversari s-ar putea număra naționale precum Luxemburg, Kosovo, Slovacia, Insulele Feroe sau Macedonia de Nord.

CITESTE SI:

Decizie definitivă în cazul Bonetti

Vlad Iacob, noi detalii administrative: ”Voi semna contractul chiar astăzi”. Ce transferuri pregătește

Ionuț Amzar, analizat de Ovidiu Burcă: ”Are calități fizice foarte bune”

3 gânduri despre &8222;S-au stabilit ultimele două meciuri amicale ale ”tricolorilor” în 2022. Anunțul FRF&8221;

Lasă un răspuns