Handbal I Valentin Ghionea, după cucerirea supercupei României: ”Ne-am dorit victoria ca o revanșă”

Dinamo este, de câțiva ani, cea mai bună echipă autohtonă la handbal. Joi, 18 august, ”dulăii” antrenați de Xavi Pascual au dat un nou recital, de această dată în Supercupa României.

Dinamoviștii, au câștigat lejer, scor 32-24, și au adus în vitrina clubului al cincilea trofeu de acest gen. Astfel, echipa noastră a reușit ”tripla” pe plan intern: campionat-cupă-supercupă.

Sub privirile a aproximativ 1.000 de suporteri care s-au aflat în tribunele Sălii Polivalente, Steaua nu a reușit să îi țină piept lui Dinamo decât în primele 15 minute. Ulterior, ”dulăii” s-au desprins ușor și au intrat în avantaj la pauză, scor 16-12. La final, diferența s-a dublat.

Valentin Ghionea, golgheterul partidei de ieri, cu 9 reușite, este unul dintre cei mai buni și titrați, în același timp, handbaliști români în activitate. De doi ani la Dinamo, după venirea de la Sporting Lisabona, extrema alb-roșie și-a mai trecut în vitrină un trofeu.

”A fost un rezultat bun pentru noi. Am muncit foarte mult în această perioadă. Ne-am dorit victoria ca o revanșă față de Supercupa pierdută anul trecut, cu Dobrogea Sud. Cred că am făcut un meci mai bun decât ei și s-a văzut. E un meci pe care îl tratăm ca atare, chiar dacă a fost cu Steaua. Suntem o echipă profesionistă și trebuie să mergem la victorie în fiecare partidă”, a declarat Ghionea.

Valentin Ghionea a fost rezervat vizavi de parcursul din Liga Campionilor: ”În Champions League o să mergem pas cu pas. Sunt echipe puternice și trebuie să le simțim valoarea. Vrem să ne calificăm în faza următoare a competiției și să depășim rezultatul de sezonul trecut. Pe lângă Ali Zein, mai sunt jucători care au câștigat Liga Campionilor în trecut. Nu poate fi decât un plus de valoare pentru noi care ne poate ajuta să ne îndeplinim obiectivele”.

Dinamo va debuta în noul sezon din Liga Națională pe 27 august, împotriva celor de la Buzău. De asemenea, începând din septembrie, programul ”dulăilor” se va aglomera.

Elevii lui Xavi Pascual vor evolua şi în Liga Campionilor. Dinamo va juca în grupa A, cu PSG Handball, Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Veszprem, Orlen Wisla Plock şi HC Zagreb.

Primul meci este programat pe 15 septembrie, pe teren propriu, contra nemților de la Magdeburg.

CITESTE SI:

Interesul libanezului Diya confirmat de un oficial al lu Dinamo

Handbal I Dinamovistul Ali Zein, declarație de dragoste pentru România

Video I „Dulăii” și-au făcut damblaua cu Steaua

3 gânduri despre &8222;Handbal I Valentin Ghionea, după cucerirea supercupei României: ”Ne-am dorit victoria ca o revanșă”&8221;

Lasă un răspuns