Când ar putea să evolueze Dinamo pe Arcul de Triumf? Răspunsul lui Alin Petrache

Adunarea Generală Extraordinară a Federației Române de Rugby a votat miercuri în unanimitate primirea în folosință gratuită pentru 49 de ani a Stadionului Arcul de Triumf, informează FRR.

Arena a fost reconstruită cu ocazia Euro 2020, competiția de fotbal având loc însă în vara lui 2021 (a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19).

Oficialii și suporteri lui Dinamo își doreau ca echipa să joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul Arcul de Triumf, însă Alin Petrache le-a spulberat speranțele.

„Într-un cuvânt ne apropiem de normalitatea despre care am discutat în ultimii doi ani de zile şi anume Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf revine acolo unde îi era locul. Şi anume la Federaţia Română de Rugby.

Nu se întâmplă din păcate aşa cum a fost discuţia iniţială şi anume să primim tot complexul pentru sportul nostru, dar având în vedere aspectele care s-au întâmplat în ultimele mai bine de 24 de luni în ceea ce priveşte acest Complex pot spune că este o victorie mare pentru noi să avem un stadion modern pe care să putem juca, să ne creştem aici viitoarele generaţii, să rămână împământenit că acesta este templul rugbyului românesc şi aceasta să fie moştenirea pe care o lăsăm urmaşilor noştri.

De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace.

Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum. Echipa României de rugby primește vizita a patru echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere.

Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022.

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Eduard Novak dă Stadionul Arcul de Triumf pentru rugby

”Noi tot timpul am dorit să găsim calea legală şi soluţia să sprijinim rugby-ul. A trecut un an şi jumătate, ne-am chinuit în multe situaţii să putem să administrăm. Noi am considerat că nu putem să predăm rugby-ului tot complexul, pentru că au avut doar stadionul şi întreg complexul ar fi fost prea mult.

Am încercat să găsim soluţia cum să facem o departajare şi să dăm doar stadionul rugby-ului, cu condiţia să poată fi folosit şi de alte sporturi precum fotbalul. Dar până să ajungem în punctul acesta avem nevoie de nişte analize legale foarte, foarte serioase”, a spus Eduard Novak, ministrul Sportului.

CITESTE SI:

Video I Gorka Larrucea se gândește clar la promovare

Primarul capitalei anunță construirea unei săli pentru CSM București

Cum se simte Filip Dujmovic la câteva săptămâni distanță după venirea la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Când ar putea să evolueze Dinamo pe Arcul de Triumf? Răspunsul lui Alin Petrache&8221;

Lasă un răspuns