Motivul pentru care Quentin Bena a dispărut din primul 11 al lui Dinamo: ”Apare o destabilizare în dueluri”

Quentin Bena a dispărut, surprinzător, din echipa de start a lui Dinamo, asta deși, în momentul în care a venit, a fost utilizat imediat de Ovidiu Burcă.

Antrenorul l-a trimis pe teren în confruntările cu Viitorul Pandurii, Unirea Dej și Concordia Chiajna, din etapele 3,4 și 5, dar ulterior a remarcat anumite probleme.

Problemele fizice au fost grave încă din momentul venirii, după cum a anunțat chiar Burcă, dar acum are de recuperat și în privința stabilității.

”Sunt unii jucători străini care se adaptează foarte repede, la unii durează ceva mai mult. A intrat foarte repede în primul 11 și poate a avut neșansa că lucrurile nu erau așezate și la nivelul fundașilor centrali se văd problemele imediat. Sunt ultima redută, dar nu e chiar așa situația.

El totuși a avut din punct de vedere fizic probleme grave, ligamentele rupte la ambele picioare, vine după o perioadă lungă de inactivitate. Deși are calități fizice bune, dinamică, forță, nu are stabilitate foarte bună.

Trunchiul inferior nu este legat de cel superior, apare o destabilizare în dueluri, în jocul unu contra unu. Am discutat cu el să îl fac să înțeleagă, a avut dorința să joace mai mult, avut alte așteptări, i-am explicat că perioada de inactivitate l-a afectat, să o ia treptat, să lupte la antrenamente, i-am făcut un plan alături de preparator pentru a repara aceste probleme.

Are nevoie de puțin timp pentru a se adapta la România, la fotbalul românesc, la ideile noastre. Va fi un jucător care ne va ajuta, are baze foarte solide”, a mai declarat Ovidiu Burcă pentru Radio Dinamo 1948.

Cum îl caracterizează Ovidiu Burcă pe Antonio Bordușanu

Antonio Bordușanu este un tânăr jucător produs de centrul de copii și juniori, un jucător trecut pe la echipa secundă, a făcut trecerea la prima echipă, Mircea Rednic i-a oferit tot mai multe minute și ulterior a început să devină un element de bază în primul 11.

Odată cu retrogradarea echipei în liga secundă, se aștepta ca Antonio Bordușanu să fie unul dintre cei mai buni jucători dinamoviști, a avut un start promițător, după golul marcat cu Progresul Spartac, dar în ultima vreme evoluțiile sale nu au fost la cel mai înalt nivel și sunt voci care spun că ar trebui că Antonio să fie rezervă.

Însă avem o mare problemă și acest lucru nu se poate întâmpla acum. Antonio Bordușanu este jucător eligibil U19 și soluțiile pentru acest post sunt aproape inexistente. După retragerea subită a lui David Tone, Ovidiu Burcă l-a chemat la antreamentele primei echipe pe Cristian Delciu, care a și primit câteva minute, a evoluat mai mult în meciul de Cupa României cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Însă Delciu este un jucător nepregătit să evolueze la acest nivel, se antrenează cu seniorii de aproximativ o lună de zile, are mult de lucru pentru a ajunge la un nivel de pregătire optim și ar fi aproape imposibil ca el să joace din primul minut, deși din ce am remarcat la antrenamente, este un jucător cu execuții foarte bune, dar care are nevoie să mai dea jos câteva kilograme și să pună masă musculară, fiind și un jucător mic de statură.

Prin urmare, soluții nu există și varianta cea mai bună ar fi să obținem maxim de la Antonio Bordușanu în acest sezon, un jucător care totuși a demonstrat în câteva rânduri că este un jucător cu un șut foarte bun, care trebuie să lucreze și el mult la partea de pregătire și de a respecta sarcinile din timpul partidei, de a ajuta colegul de bandă, în speță Gabriel Moura.

Ovidiu Burcă a vorbit despre situația lui Antonio Bordușanu și tehnicianul lui Dinamo a spus că este mulțumit de fotbalist, de efortul depus în timpul partidei, dar a admis faptul că în ultimii metri poate nu ia cele mai bune decizii, dar este un aspect al jocului la care trebuie să lucreze toată echipa.

”În primul rând, raportul fitness este unul foarte bun, depune un efort foarte mare. I-am schimbat de la meci, în funcție de ce am văzut, uneori a fost folosit mai mult între linii, alteori mai mult în exterior. Cred că poziția lui cea mai bună este mai mult între linii, are un control foarte bun, este mai aproape de poartă. Este un jucător care apreciază mai mult jocul între linii, mai mult în zona centrală, decât izolat în postul de extremă clasică.

Trece și el printr-un proces de învățare nou, îl simt foarte bine, motivat, a fost și la echipa națională, a făcut niște meciuri bune, erau foarte mulțumiți de el. Se pregătește foarte bine, chiar dacă nu are realizări, ele vor veni. Contează atitudinea pe care o are, se pregătește foarte bine, face faza defensivă foarte bine.

Poate ofensiv în ultimii metri i-a lipsit luciditatea, dar sunt convins că dacă va continua pe drumul asta, noi dacă vom pune accent pe ultimii metri de teren, vor veni și realizările. Din păcate, nu am avut destul de mult timp să lucrăm mai mult partea de finalizare, aranjând și acolo lucrurile, poate să crească eficiența lui în ceea ce privește aportul ofensiv”, a declarat Ovidiu Burcă pentru sursa amintită.

CITESTE SI:

Handbal I România debutează joi în preliminariile Campionatului European din 2024

Acuzații-șoc ale lui Ivanov cu privire la retrogradarea lui Dinamo

Cum îl caracterizează Ovidiu Burcă pe Antonio Bordușanu și de ce este indispensabil

3 gânduri despre &8222;Motivul pentru care Quentin Bena a dispărut din primul 11 al lui Dinamo: ”Apare o destabilizare în dueluri”&8221;

Lasă un răspuns