Avancronică I Dinamo București – CSM București

Dinamo București și CSM București sunt adversare în această după-amiază, de la ora 15:45, într-un joc din etapa a 9-a în Liga Națională de handbal masculin.

Dinamo București abordează această întâlnire din postura de lider, dar nu este nicio surpriză din acest punct de vedere. Campioana României are cel mai valoros lot din competiția internă, construit pentru a face față și în Liga Campionilor. Provocarea cea mare pentru trupa din Ștefan cel Mare va fi să câștige titlul cu maximum de puncte.

În primele șapte jocuri, ”dulăii” au obținut victorii la o diferență medie de 8 goluri. Un examen mai dificil a avut în ultimul meci, disputat pe terenul echipei Minaur Baia Mare, unde s-a impus la limită, cu 32-31. Campioana en-titre mai are și o restanță de jucat, cu Steaua. Chiar și cu o partidă mai puțin disputată, Dinamo are cele mai multe goluri marcate (261), ceea ce înseamnă o medie de 37,28 goluri / meci.

Jocul cu CSM București vine după o evoluție mai puțin reușită în Liga Campionilor, cu PSG, pierdută cu 36-29. Deși și-a dorit să îi dea o replică mai puternică formației franceze, Dinamo nu a reușit să îi țină piept. Partida a fost pierdută încă din prima repriză. Poarta nu a ajutat, parizienii reușind să marcheze 22 de goluri în primele 30 de minute.

Nici în campionatul României, trupa lui Xavier Pascual nu are cele mai bune cifre în ceea ce privește apărarea. Dinamo are o medie de 29,3 goluri primite, mai ridicată decât CSM Constanța, Minaur Baia Mare, Steaua și chiar CSM București (27,37 goluri primite).

Biletele pentru meciul cu CSM București

În parteneriat cu Eventim, CS Dinamo le oferă suporterilor, două tipuri de bilete care pot fi comandate prin eventim.ro.

PREȚURI BILETE:

VIP: 30 de lei;

Categoria 1: 20 de lei;

Tichetele de acces se pot achiziționa și direct de la sală, în ziua meciului, începând cu ora 14:45.

De partea cealaltă, CSM București este o surpriză plăcută după prima parte a sezonului, pentru că a reușit să revină din nou între formațiile care luptă pentru o clasare în Top 4, fără să fi făcut investiții majore în lot în vară. Nucleul de bază din sezonul trecut, cu care s-a terminat pe locul 10, a fost păstrat, doar că starea de spirit, încrederea sunt azi la un nivel superior.

”Tigrii” sunt pe locul 4 înaintea deplasării în Ștefan cel Mare, la egalitate de puncte cu Minaur (locul 3), după 6 victorii și 2 înfrângeri. Ambele eșecuri au venit în deplasare, dar după o replică bună dată formațiilor Minaur Baia Mare (28-31) și CSM Constanța (29-30). Adică echipelor care se află azi în fața echipei CSM București. Tot în deplasare, băieții lui Eliodor Voica au obținut o victorie impotantă, pe terenul Potaissei Turda, cu 27-20.

Printre cei mai importanți oameni ai echipei CSM București se numără și foștii componenți ai trupei din Ștefan cel Mare, Tudor Botea și Andras Szasz. Shymanskyi, Csepreghi și Ioannou sunt transferurile „tigrilor” pentru acest sezon care au dat randament deja, iar Rotaru și Onyejekwe au rămas și azi liderii unei echipe care se lupta pentru titlu în urmă cu câteva sezoane.

De remarcat faptul că echipa lui Eliodor Voica (fost campion la rândul lui cu Dinamo) ajunge în Ștefan cel Mare după un meci special. CSM București a învins HC Buzău cu 28-27, după ce a fost condusă la 9 goluri diferență în partea secundă (15-24). Portarul Shymanskyi a avut un final de joc imperial.

Dinamo și CSM București au fost rivale în urmă cu câțiva ani la titlu. Echipa primăriei a scăzut însă nivelul, în condițiile în care nu au mai beneficiat de același buget de fondurile publice. Astfel, Dinamo a câștigat ultimele 8 meciuri directe. În ediția trecută, ”dulăii” s-au impus cu 29-25 pe teren propriu și cu 39-27 în deplasare.

Video I Final de meci: Dinamo – PSG 29 – 36

CITESTE SI:

Muzeul Fotbalului, proiect unic în București. Cât costă un bilet + programul de vizitare

Sepsi, ofertă pentru Dinamo înainte de meciul din Cupa României

Video I Răzvan Zăvăleanu intervine în subiectul legat de sigla ”Unicului Căpitan”

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – CSM București&8221;

Lasă un răspuns