FIFA a anunțat audiențe mai mari la Campionatul Mondial decât permiteau stadioanele!

Controversele continuă la Cupa Mondială, iar una dintre cele mai întâlnite în aceste zile are legătură cu numărul oficial de spectatori anunțat de organizatori la meciurile din Qatar.

FIFA a anunţat la toate meciurile de la Campionatul Mondial audienţe mai mari decât permiteau stadioanele, în contextul în care era vizibil că acestea oricum nu erau pline. Jurnaliştii britanici au dezvăluit de unde ar fi putut pleca ”minciunile” forului conducător.

Campionatul Mondial a debutat duminică, cu meciul dintre gazda Qatar şi Ecuador, câştigat de naţionala sud-americană fără drept de apel, scor 2-0.

La acel meci, FIFA a anunţat că pe stadion au fost prezente 67.372 de persoane, în condiţiile în care stadionul Al Bayt figura cu o capacitate de doar 60.000 de locuri şi era vizibil că multe scaune sunt goale.

Întâmplări similare s-au petrecut şi la celelalte meciuri disputate până acum: 45.334 de suporteri ar fi urmărit Anglia – Iran, pe Khalifa International Stadium, de 40.000 de locuri, iar 88.012 ar fi fost prezenţi la Argentina – Arabia Saudită, pe Lusail Stadium, cu o capacitate de 80.000.

În contextul în care se mai şi vedea la televizor că aceste arene nu sunt pline ochi, fanilor au început să li se ridice semne de întrebare în legătură cu audienţele anunţate de cei de la FIFA.

Forul conducător a modificat capacităţile stadioanelor de la Campionatul Mondial, crescând numărul de locuri la fiecare dintre acestea.

FIFA a anunţat audienţe mai mari la Campionatul Mondial decât permiteau stadioanele

Al Bayt Stadium a ajuns la 68.895 locuri, de la 60.000
Lusail Stadium a ajuns 88.966 locuri, de la 80.000
Ahmad Bin Ali Stadium a ajuns la 45.032, de la 40.000
Al Janoub Stadium a ajuns la 44.325 locuri, de la 40.000
Al Thumana Stadium a ajuns la 44.400 locuri, de la 40.000
Education City Stadium a ajuns la 44.667, de la 40.000
Khalifa International Stadium a ajuns la 45.857 locuri, de la 40.000
Stadium 974 a ajuns la 44.089 locuri, de la 40.000

Unica explicaţie oferită de FIFA în legătură cu aceste modificări a fost următoarea: ”capacităţile pentru anumite meciuri pot varia uşor”.

Jurnaliştii de la The Guardian au încercat să elucideze misterul şi au oferit două posibilie motive în legătură cu audienţele ”umflate” anunţate de FIFA.

Prima are legătură cu faptul că persoanele care au bilete nu se prezintă la meciuri, aici fiind incluși și sponsorii sau alți invitați, care preferă să nu meargă la stadion.

A doua se referă la „practicile neautorizate” de achiziționare a tichetelor, britanicii vorbind despre mai mulți fani din Qatar care și-au cumpărat numeroase bilete folosind mai multe conturi FIFA, iar acum nu pot intra pe stadion.

De asemenea, o altă posibilitatea este aceea ca suporterii străini care și-au cumpărat bilete pentru meciurile din Qatar să fi decis între timp să nu mai călătorească în țara gazdă a Mondialului.

CITESTE SI:

Video I David Țone a generat probleme și altor antrenori la Dinamo: ”Și eu am avut probleme mari cu el”

Alessandro Caparco, declarație surprinzătoare înaintea partidei cu Poli Iași

”Meciul cu Dinamo, de acasă, va fi jucat acolo”. Pe ce stadion ar urma să se joace Șelimbăr – Dinamo

3 gânduri despre &8222;FIFA a anunțat audiențe mai mari la Campionatul Mondial decât permiteau stadioanele!&8221;

Lasă un răspuns