Video I Povestea meciului care ne-a blocat drumul la Mondiale

Fostul mare atacant al lui Dinamo și internațional al României, Marius Niculae (41 de ani) și-a despre una dintre marile deziluzii. Meciului de baraj cu Slovenia, din 2001. Atunci, naționala antrenată de ”regele”, Gică Hagi a ratat dramatic calificarea la Campionatul Mondial din Coreea de Sud și Japonia.

Între timp, ”tricolorii” au ajuns la 24 de ani de secetă în ceea ce privește calificările la Cupa Mondială, iar ”Săgeată” a vorbit despre una dintre marile deziluzii ale carierei.

”România? Mi s-a cântat imnul, era o emoție extraordinară, tremură carnea pe tine, se zburlea pielea, o emoție foarte, foarte puternică. Presiunea care atârnă pe umerii mei era imensă, pentru că reprezentam o țară întreagă, un popor întreg. Nu mai conta că jucai la Dinamo, Steaua, Rapid și așa mai departe. Eram la echipa națională și trebuia să dau maximum.

Ai un sentiment aparte, vrei să fii cel mai bun. Generația mea a venit în urma unei generații de aur, care a obținut cele mai bune rezultate din istoria noastră și, atunci, presiunea a fost cu atât mai mare.

A fost o mare surpriză, deși inițial ne-am bucurat când am căzut cu Slovenia. Au eliminat o echipă mult mai puternică, Serbia, care erau foarte, foarte buni, mai jucasem un meci amical cu ei, înainte, un 2-2 cu Slovenia.

Acel meci era foarte important, se făcea trecerea de la Generația de Aur la generația mea, Mutu, Chivu. În acea echipă era un mix de jucători. Asta a contat foarte mult după aceea. Pentru că nu am mai prins niciun campionat Mondial. Eu zic că dacă ne calificam atunci, exista o continuitate, exact. Din nefericire, a cântărit foarte greu aceasta înfrângere.

Aveam jucători cu foarte mare experiență, Dorinel Munteanu, Sabău, Gică Popescu. Erau jucători cu rezultate la echipa națională. Noi eram tineri, aveam aceasta naivitate, ne-am dus peste ei în Slovenia, cred că dacă era 3,4 – 0 nu se supăra nimeni. Dar fotbalul ne-a pedepsit, două goluri incredibile ale slovenilor.

Chiar dacă am mâncat bătaie, îi simțeam că suntem mai buni decât ei și că îi putem bate la București și să întoarcem calificarea. Asta a fost sentimentul din teren, dar în fotbal ai nevoie câteodată și de un dram de noroc.

E un regret, clar (că nu a ajuns la un Campionat Mondial – n.r.). Ca fotbalist îți dorești să atingi toate competițiile importante. Ai o părerea de rău, un gust amar. Ai fost aproape, dacă nu erai aproape, erai în situația Moldovei, nu speri niciodată. Dar, în acea echipă, cu jucători de certă valoare, chiar e ghinion”, a dezvăluit la ”Dinamo 7/9”, fostul dinamovist.

CITESTE SI:

Fotbalistul care-l încântă pe Ovidiu Burcă, spune cum s-a integrat în ”haită”

Video I Costin Amzăr, gata să răpună Brașovul

RTZ a anunțat judecătorului sindic, suma totală virată de DDB către Dinamo

3 gânduri despre &8222;Video I Povestea meciului care ne-a blocat drumul la Mondiale&8221;

Lasă un răspuns