Povestea lui Deniz Giafer, surpriza plăcută din ”haită”: ”Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul”

Deniz Giafer, 21 de ani, surpriza plăcută din defensiva echipei noastre în prima parte a sezonului din Liga a 2-a.

Din păcate, după cu știți, situația din prezent a lui Dinamo nu este una tocmai favorabilă, iar pierderea barajului cu U Cluj, a făcut ca, în ultimele luni, echipa să fie refuzată de multe nume din fotbalul autohton.

Acest lucru, pe de altă parte, a avut o consecință pozitivă asupra tinerilor crescuți în propria academie. Aceștia, impuși și de context, au făcut pasul spre echipa mare și, unii din ei, au devenit piloni esențiali.

Debutat de Dario Bonetti în Superligă, este un astfel de exemplu. Deniz Giafer a acordat un interviu pentru prietenii noștri de la playsport.ro, în care și-a spus povestea care a început de la Centrul de Copii și Juniori ai clubului nostru. Tânărul fundaș central, face parte dintr-o generație născută după 2000, Giafer recunoaște că: ”Am prins cea mai neagră perioadă din istoria clubului. Totuși, la Copii și Juniori am avut mereu echipă bună.”

Deniz, a relatat contextul primilor lui pași în Ștefan cel Mare:

”Eu am început fotbalul la Constanța. Ulterior, părinții au fost nevoiți să se mute la București, iar eu am fost să dau o probă la Dinamo, fiind dinamovist de mic copil, singurul din familie. Am vrut să joc aici. Asta se întâmpla undeva prin 2010, eram clasa a 3-a. Sunt mândru că am rămas de atunci și până acum la club. Mai apoi, jucând pentru Dinamo, și ai mei au început să susțină această echipă.

Am prins, un Dinamo în decădere. Pot să spun că, pe această parte, de Copii și Juniori, mereu am avut echipă bună și ne băteam an de an la titlul național. Datorită grupului și a atmosferei din cadrul generației mele, nu a fost o problemă să ne antrenăm pe ”Granitul” și în alt loc decât complexul Dinamo. Chiar și în aceste condiții, am reușit să câștigăm, și aici vorbesc de generația mea, Campionatul Național de Juniori C, Cupa României U17 și Supercupa României U17.

A fost o perioadă când am vrut să mă las de fotbal, dar pasiunea mea pentru fotbal și faptul că sunt o persoană care nu se dă în spate, m-a făcut să ajung unde sunt. Asta e cel mai important, să crezi în tine!”, a spus Deniz Giafer, pentru playsport.ro.

Acesta, a retrăit alături de prietenii noștri și primul debut într-un derby cu FCSB: ”Am realizat că munca mea dă roade. Mă simțeam extrem de bine alături de colegii mai experimentați. În ceea ce privește meciul cu FCSB, ce pot să mai adaug? Scorul vorbește de la sine, un meci dezastruos, primul meu derby. În schimb, a fost o experiență unică, chiar dacă puțin dureroasă.”

Deniz Giafer, jucător produs 100% al Centrului de Copii și Juniori a lui Dinamo, a vorbit și despre sentimentul trăit după pierderea barajului cu U Culj și automat retrogradarea în liga secundă, dar și despre stare de spirit al ”haitei”, după ce planul de reorganizare, nu a fost aprobat.

”N-am prins cea mai bună perioadă din istoria clubului, ci pe cea mai neagră. Am simțit retrogradarea pe pielea mea și m-am simțit dator față de club și față de suporteri ca să rămân. Au fost foarte multe incertitudini, dar când au venit domnii Iacob și Burcă, am simțit că se poate face treaba în timp.

M-a învățat lucruri tehnico-tactice importante (n.r. Ovidiu Burcă). Cu fiecare ocazie, încearcă să-mi arate cum se mișca atacanții, ce idei de joc au, cum ar trebui să-i blochez sau să construiesc. Pentru mine înseamnă mult. Mereu când avem un meci, ne face harta partidei, așa cum îi place să-i spună, și suntem mult mai dejagați.

Cu toții vrem să promovăm, să ducem Dinamo acolo unde îi este locul. Se vede în joc, suntem uniți. Dacă un jucător greșește, suntem acolo să i-o reparăm. Nu cred că se pune problema ca echipa să falimenteze.

Cred în șansele noastre până la final. Cât sunt șanse, trebuie să profităm de ele, să facem tot ce depinde de noi pentru a ajunge acolo”, a mai spus Deniz Giafer.

”Câinii” s-au impus în partida cu Metaloglobus, scor 1-2, și ajungeau la șase meciuri fără înfrângere în toate competițiile. Totuși, elevii lui Ovidiu Burcă, au vărsat sânge. Sânge la propriu. În partida disputată la Clinceni, trei jucători, Deniz Giafer, Ahmed Bani și Quentin Bena și-au spart arcadele. Primul chiar a fost schimbat în minutul 72, în timp ce următorii doi au încheiat meciul bandajați. Totodată, Antonio Bordușanu a părăsit partida pe brațele celor din staff și a fost tranportat la spital.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani, a povestit momentele trăite în acea partidă.

”A fost un meci care a lăsat cicatrici, la propriu. Nu mă așteptam să fie un meci atât de dur, dar, în același timp, jucăm fotbal, știm că suntem expuși unor lucruri de acest gen.

Îmi doresc din toată inima să nu mai pățesc așa ceva. Nu am nicio reticență să sar la cap pentru că mi-am mai spart și cealaltă arcadă, chiar de două ori, tot pentru Dinamo, în trecut. Nu cred că o să fie ultima cicatrice pe care o s-o am”, afirmă fundașul lui Dinamo.

Deniz Giafer a vorbit și despre relația cu suporterii dinamoviști și a avut un mesaj pentru aceștia, chiar înaintea sfintei sărbători de crăciun, dar și de final de an.

”Relația cu suporterii este fantastică. Au fost mereu lângă echipă, oriunde unde am jucat. Doar cu ajutorul lor putem să promovăm. Datorită lor există echipă și vreau, cu această ocazie, să le mulțumesc. Sper să nu-i dezamăgim.

Unii își rup două ore să se uite la noi, la televizor. Alții merg sute de kilometri să ne vadă, pe stadion. Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul pe teren.

Vreau să le urez sărbători fericite! Le mulțumesc pentru că sunt alături de noi și la bine, și la rău, și aproape de București, și la Baia Mare. Împreună cred că putem duce Dinamo acolo unde îi este locul”, a fost mesajul lui Deniz Giafer.

Deniz Giafer a strâns, în tricoul lui Dinamo, 35 de partide, dintre care 15 pe prima scenă a fotbalului românesc.

CITESTE SI:

Foto I Ce nu s-a văzut la TV. Cum a reacționat David Popovici în momentul în care a primit medalia de argint

Lumea fotbalului mondial și-a aflat campioana, după o finală dramatică

Florin Răducioiu, ”urechiat” pentru declarațiile făcute: ”Foștii fotbaliștii ar trebui să apeleze la specialiști înainte să emită o opinie”

3 gânduri despre &8222;Povestea lui Deniz Giafer, surpriza plăcută din ”haită”: ”Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul”&8221;

Lasă un răspuns