Mircea Lucescu a discutat despre situația prin care trece Dinamo: ”E imposibil să rămână lucrurile așa”

Dinamo trece prin momente delicate din punct de vedere financiar. Aflată în insolvență din iunie 2021, echipa noastră a retrogradat între timp, în vara lui 2022, numai că acum se confruntă cu probleme și mai mari, după ce planul de reorganizare nu a fost aprobat.

Analizând situația sumbră de la Dinamo, Mircea Lucescu, care a fost format chiar de Dinamo, a tras o concluzie dureroasă la final de 2022, însă el crede că nu este totul pierdut.

„Ce să-mi treacă prin gând? E o amărăciune totală când mă gândesc ce a fost Dinamo și unde e acum. Dar sunt momente în viață.

Eu sunt convins că vor trece peste și, odată cu realizarea stadionului, Dinamo va reveni acolo unde a fost. E imposibil să rămână lucrurile așa”, a spus Mircea Lucescu la Fotbal Club.

De ce a refuzat-o pe Fenerbahce

Tehnicianul român a dezvăluit că a fost dorit în două rânduri de Fenerbahce, ultima dată în primăvara acestui an, însă s-a văzut nevoit să refuze oferta deoarece nu putea pleca de la Dinamo Kiev într-o situație de criză.

”Nu e vorba de asta. Fenerbahce avea o relație cu mine, eu puteam fi antrenorul lor, am o bună relație și cu actualul lor președinte. Când eram antrenor la Beșiktaș, aveam o relație bună și cu celălat, cu cel bătrân, când făcea și o reclamă pentru frigidere de la Găești.

A contat această relație, iar băiatul m-a solicitat ca antrenor când am terminat cu echipa Turciei, în decembrie 2018. I-am spus că, dacă reușește să ia acceptul Federației, atunci vin cu cea mai mare plăcere. Dar e vorba de acea ofertă, nu de cea de acum.

Acum, după ce am luat aceste trofee cu Dinamo Kiev, el a făcut din nou o solicitare, dar e greu să las acum o echipă, după doi ani. El a înțeles și l-a luat pe Jorge Jesus. A obținut rezultate bune, a câștigat campionat cu Flamengo, a câștigat campionat în Portugalia, cu Benfica, dar și în Asia a făcut treabă bună. Și Fenerbahce a făcut treabă bună cu el.

A fost o discuție cu mine în primăvara acestui an, când s-a decis să nu se mai joace campionatul Ucrainei. Am rămas, pentru că era foarte greu să părăsesc o astfel de echipă în asemenea situație”, a spus Il Luce.

Mircea Lucescu a dezvăluit că războiul din Ucraina l-a legat foarte tare de Dinamo Kiev și nu se gândește pentru moment să plece.

”Am venit în pandemie, am reușit performanțe la care ei nu se gândeau. Cu un an înainte, Șahtior a luat campionatul cu 23 de puncte avans.

Iar cu aceeași echipă, noi am luat campionatul cu 11 puncte în fața lui Șahtior. Deci era imposibil să las atunci echipa. (…) Dacă va fi un moment de slăbiciune fizică, eu mă voi retrage. Dar deocamdată mergem înainte, nu se pune problema abandonării”, a încheiat Lucescu.

Mircea Lucescu și-a început cariera de jucător la Dinamo, acolo unde a evoluat peste 12 ani.

CITESTE SI:

Dorin Mateuț trece prin momente complicate de sănătate. Medicii se luptă să îl salveze pe simbolul lui Dinamo

Handbal I România, rezultat neașteptat cu Slovacia. Cum arată finala

Saeid Heidaridad, despre primele sărbători pe care le petrece ca și cetățean român

3 gânduri despre &8222;Mircea Lucescu a discutat despre situația prin care trece Dinamo: ”E imposibil să rămână lucrurile așa”&8221;

Lasă un răspuns