Avancronică I CSM Oradea – Dinamo București

Gata vacanța de iarnă! Campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti revine pe parchet!

Campionatul Mondial de handbal masculin s-a încheiat, iar Liga Națională își reintră în drepturi. Primul meci din 2023 la masculin se desfășoară astăzi, de la ora 18:00, între CSM Oradea și Dinamo. Este un joc în devans din etapa a 20-a.

CSM Oradea și Dinamo sunt doar la a doua partidă directă în ultimul deceniu în Liga Națională. Primul joc a avut loc în tur și a fost câștigat de echipa campioană cu 34-30. La acea dată, Xavier Pascual a fost total nemulțumit de cum au abordat elevii săi jocul.

CSM Oradea are o echipă bună în Liga Națională de baschet, alta care se bate la titlu la polo masculin, nu însă și la handbal. Clubul a revenit în prima ligă după 11 ani, însă are șanse mici să se mențină la acest nivel.

După primele 15 etape, bihorenii sunt singurii care nu au câștigat niciun meci. Mai mult, nu au acumulat niciun punct. Între timp, CSM Oradea a schimbat și antrenorul principal.

În primele 15 meciuri, CSM Oradea a înregistrat o medie de 32,2 goluri primite. Pentru o formație care nu a acumulat niciun punct, media eșecurilor la o diferență de 5,06 goluri nu este exagerată. Exceptând ultima partidă cu CSM București (24-32), toate celelalte șase jocuri disputate pe teren propriu au fost pierdute la o diferență maximă de 5 goluri.

Pentru reluarea întrecerii, CSM Oradea s-a testat cu două formații din liga secundă. A terminat la egalitate cu CSM Sighișoara (31-31) și a învins Universitatea Cluj cu 32-28.

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu GOG din Liga Campionilor

Joi, 23 februarie 2023, ora 19:45, Dinamo și GOG se vor duela în sala Polivalentă din București.

În parteneriat cu Eventim, CS Dinamo le oferă suporterilor, patru tipuri de bilete care pot fi comandate prin eventim.ro.

PREȚURI BILETE:

VIP: 150 de lei;

Categoria 1: 60 de lei;

Categoria 2: 50 de lei;

Categoria 3: 30 de lei.

Tichetele se vor putea achiziționa, în limita permisă și de la casele de bilete ale sălii Polivalente, în ziua meciului, începând cu ora 18:00.

De partea cealaltă, supercampionii noștri au cerut ca acest joc cu CSM Oradea să fie devansat, pentru a avea mai mult timp să se pregătească pentru luptele din Liga Campionilor. În primul rând și-a dorit să scape de o deplasare în plus între jocurile din Europa.

Pentru elevii lui Xavier Pascual, partida de marți seara este una de intrare în ritm. Mai ales pentru partidele cu Porto, PSG, GOG și Magdeburg din Europa. În Liga Națională lucrurile sunt deja clare, deși s-au jucat doar 57% din întreg calendarul competițional. Dinamo are un avans de 10 puncte, iar câștigarea unui nou titlu este doar o chestiune de timp.

Echipa noastră are un procentaj de sută la sută pe plan intern. Cele mai multe meciuri le-a câștigat la pas. Probleme a întâmpinat în deplasare de la Minaur Baia Mare, unde s-a impus la limită cu 32-31 și pe teren propriu cu CSM Constanța (33-29).

Atacul a produs o medie de 37,7 goluri marcate. În deplasare, victoriile au fost obținute la o diferență medie de 8,57 goluri.

Pentru deplasarea de la Oradea, Dinamo nu are lotul complet. Egiptenii Ali Zein și Mmadouh Shebib, care au evoluat duminică la Campionatul Mondial și au încheiat pe locul 7, nu s-a întors încă la echipă.

”Dulăii” se întăresc serios pentru Champions League

Campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, este activă pe piața transferurilor, deoarece are de gând să prindă Final Four-ul, Ligii Campionilor.

Așa cum ne-am obișnuit la handbal, transferurile sunt realizate încă din plin sezon pentru stagiunea următoare.

Așa cum am anunțat la începutul lunii ianuarie, Dinamo l-a transferat pe Vladimir Cupara. Portarul naționalei Serbiei va veni la Dinamo, transfer confirmat de președintele CS Dinamo, Ionuț Popa. Mai mult, clubul nostru s-a înteles și cu Tudor Bugulet pentru postul de extremă dreapta.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo a anunțat că din vară, în cadrul echipei noastre de handbal va face parte și un jucător de la Mondial. Susținând că nu îi poate face în momentul de față, numele public.

”Vladimir Cupara este semnat, Bugulet este confirmat, Cumpănici nu este încă semnat. Antrenorul știu că și l-a dorit și anul trecut, ținând cont că avem nevoie de români, este o opțiune. Am mai semnat pentru vara aceasta, nu putem să îl anunțăm, este în sferturi, este un jucător foarte bun. Un jucător tânăr, foarte bun, a marcat o grămadă de goluri la Mondial, este uriaș. Vreau să spun că mă bucură feedback-ul jucătorilor buni, de perspectivă, vor să vină să lucreze cu Xavi Pascual”, a transmis președintele CS Dinamo, Ionuț Popa.

Din ce am reușit să deducem din declarațiile oferite, jucătorul menționat de președintele CS Dinamo ar fi pivotul Miklos Rosta de la Pick Szeged, pivotul naționalei Ungariei, care a marcat multe goluri la acest Mondial aflat în desfășurare. A marcat 13 goluri în primele 3 meciuri din faza grupelor. În partida cu Suedia din următoarea faza a competiției a marcat 7 goluri. Ungaria a pierdut recent împotriva Danemarciei în faza sferturilor de finală la diferență mare, 40-24.

Un pivot în vârstă de 24 de ani, 2.03 înălțimea pivotului maghiar, Rosta a început handbalul la Tatabanya și în ultimele 3 sezoane a evoluat pentru Szeged, a doua forță a Ungariei, echipă pe care o putem întâlni în faza următoare a competiției în Champions League. În actuala stagiune a Champions League, Miklos Rosta a marcat 22 de goluri.

Programul ”dulăilor” în 2023

”Dulăii” au revinit după vacanța de iarnă, iar primul meci din noul an a fi în Liga Zimbrilor, la Oradea. Partida cu CSM, fiind programată pe 31 ianuarie 2023. După jocul de încălzire, ”dulăii” vor ataca Timișoara. Gazdă fiind, SCM Poli Timișoara, în data de 3 februarie.

Liderul campionatului național, Dinamo București se va deplasa în Portugalia, în data de 8 februarie, pentru a le arăta colții și celor de la FC Porto. După aceea, ”dulăii” revin în Ștefan cel Mare, pentru partida din data 10 februarie, cu CSM Odorhei. Urmând să își facă bagajul pentru Paris. PSG fiind gazda supercampionilor noștri, în data de 16 februarie.

Din Paris, dinamoviștii vor vizita frumoasa Moldovă. CSM Focșani, fiind gazdă BUNĂ, în dat de 19 februarie.

Câinii vor reveni în capitală, pentru a accede în play-off-ul Ligii Campionilor, unde în sala Polivalentă din București, se va juca partida cu GOG. Partida este programată la ora 19:45.

”Dulăii” vor închide luna februarie, cu derby-ul, Dinamo-Steaua în sala Dinamo, în data de 26.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

* este posibil să fie modificate datele de disputare a partidelor din Liga Zimbrilor

CITESTE SI:

Sala Polivalentă din București va fi modernizată! Care sunt costurile necesare

Amicalul dintre Dinamo și CSM Slatina a fost ANULAT! Ce se întâmplă cu partida dintre Dinamo – Gloria Buzău

Informații despre amicalul dintre Dinamo București și CSM Slatina

4 gânduri despre &8222;Avancronică I CSM Oradea – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns