Conducerea lui Dinamo a anunțat ce datorii are clubul la început de 2023

Dinamo nu a reușit să rezolve problemele financiare, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.

Între timp, Dorin Șerdean, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, a câștigat procesul cu „roș-albii” și trebuie să fie reintegrat în conducerea clubului.

Astfel, Dinamo a ajuns la datorii de aproape zece milioane de euro. Pentru a mai micșora datoriile clubului, oficialii din birouri lucrează la un nou plan de reorganizare.

Vlad Iacob a vorbit deschis despre probleme financiare ale echipei noastre, sperând ca datoriile să ajungă în cele din urmă la mai puțin de patru milioane de euro.

Dinamo trebuie să facă rost de un milion de euro în două luni pentru a putea obține licența. În sprijinul clubului Dinamo pot veni suporterii echipei și nu numai. Aceștia pot completa formularele pentru redirecționarea a 3,5% din impozit către echipa din Ștefan cel Mare.

”În acest moment, datoriile noastre totale sunt undeva la 9,5 milioane de euro. O sumă uriașă, dar cu un plan de reorganizare, am putea ajunge la 3,5 milioane de euro. O sumă foarte rezonabilă pentru preluarea unui club cum este Dinamo.

Un plan de reorganizare cu tăierea datoriilor, oricare ar fi el, este realizabil și absolut necesar, cu siguranță. Creditorii au votat acel plan, este cel mai important element. Ce vreau să spun că și un alt plan de reorganizare ar putea să treacă, dar cel mai bine vorbiți cu administratorul judiciar”, a administratorul special al lui Dinamo, la ProSport Live.

Vlad Iacob, a vorbit despre felul în care au fost cheltuiți banii suporterilor, prin Programul DDB.

”Un raport de audit are anumite costuri, noi încercăm să tăiem costurile. Din câte știu, banii de la fani au fost administrați corect. Nu au fost irosiți, folosiți ilegal. Banii de la suporteri au ajuns la club, a fost relevat chiar de un control ANAF la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Transparența Programului DDB ține de cei de acolo, nu de mine. Noi suntem sub supravegherea administratorului judiciar RTZ, care verifică fiecare tranzacție din club și o avizează. Funcționăm în reorganizare.

DDB nu a preluat conducerea clubului, Asociația PCH, care operează Programul DDB, e acționar minoritar, dorește să salveze clubul, scopul principal e salvarea lui Dinamo, eu am vorbit cu ei.

Suporterii nu vor cere banii de la potențialii viitori investitori. Banii au fost donați de suporteri, fiecare om a contribuit pentru salvarea lui Dinamo”, a mai spus Iacob.

Vlad Iacob, a atins și subiectul Ionuț Lupescu, fostul fotbalist fiind provocat de fanii dinamoviști să vină în club și să ajute, din postura de director executiv.

”Domnul Lupescu a mai fost invitat, propunerea actuală a suporterilor vine ca un răspuns la ce a declarat dânsul. Ar trebui să fiu și eu de acord, ca administrator delegat, cu venirea lui. Iar dacă se pune problema să vină în locul meu, atunci e nevoie de votul Adunării generale a acționarilor.

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, am crescut uitându-mă la el, are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, federațiilor și confederațiilor – cum este UEFA, dar în cadrul unui club de fotbal lucrurile sunt total diferite, e cu totul și cu totul altceva față de o organizație. Dar experiența lui ar fi binevenită, dacă ar vrea să se alăture nu voi spune niciodată nu”, a afirmat Vlad Iacob, administrator special Dinamo.

Ionuț Lupescu, chemat să fie Directorul Executiv al lui Dinamo

DDB îi oferă lui Ionuț Lupescu postul de Director Executiv al lui Dinamo și îi transmite că, astfel, are ocazia ”să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei”.

”Astfel, biroul este pregătit, iar Ionuț Lupescu are 2 variante:

1. Să rămână acel jucător care a fermecat generații întregi de câini cu magia sa, dar care a fost alături de Dinamo când aceasta era o forță.

2. Să vină acum, când Dinamo este la greu și să lupte alături de cei care îi cântau numele acum 20 de ani să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei.

Invitația este deschisă, iar noi îl așteptăm cu brațele deschise ca să «LE ARĂTĂM ĂSTORA CE ÎNSEAMĂ DINAMO!».

Pentru noi, misiunea rămâne aceeași: https://programddb.f230.ro/28xx, se mai arată în comunicatul remis de PCH.

CITESTE SI:

Schimbare de program al partidelor amicale

Ricardo Grigore, depinde de Dinamo după despărțirea de FCU Craiova

Unde se joacă meciul cu Șelimbăr

4 gânduri despre &8222;Conducerea lui Dinamo a anunțat ce datorii are clubul la început de 2023&8221;

  1. Voi il vreti pe Lupescu ,dar din cate am inteles de la el ,este nemultumit de acest Elias B. Noi suporterii platim si ne achitam de obligatii ,dar si el trebuie sa respecte acest program DDB.ma ingrozeste discutia lui Lupescu de aceste nereguli.Nu il cunosc pe acest Elias dar este dubios ,inclusiv cu retrogradarea si retragerea multor suporteri din program.FORTA DINAMOOOO.

Lasă un răspuns