Avancronică I România – Feroe. Jucătorii naționalei, noi probleme cu transportul

România și Insulele Feroe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17:00, pentru a doua oară în această săptămână în handbalul masculin. Cele două reprezentative se înfruntă într-un joc din etapa a 4-a în grupa de calificare la Campionatul European 2024.

România a înregistrat miercuri seara una dintre cele mai negre rezultate din istorie. Cvadrupla campioană mondială a pierdut cu 28-26 la Torshavn. Calificarea la Euro 2024 nu este încă în pericol, dar durerea unui astfel de moment este mare. La pauză, tricolorii au fost conduși cu 15-9, la început părții secunde au avut chiar și un deficit de șapte goluri. Au revenit la mijlocul reprizei a doua (19-19), dar finalul le-a aparținut tot adversarilor.

Principalii marcatori tricolori au fost Tărîţă 6 goluri, Kuduz 5, iar de la gazde s-a remarcat Teigum 10.

Cu greu poate fi evidențiat însă un jucător din echipa lui Xavier Pascual după manșa tur. Poate doar portarul Ionuț Iancu spre finalul jocului, care a adunat 8 intervenții și a ținut România în joc.

De parcă tot ce s-a întâmplat la Torshavn nu ar fi fost suficient, delegația tricoloră a întâmpinat probleme și la întoarcerea acasă. A ratat o legătură de avion la Londra, astfel că echipa a revenit vineri la București, cu aproximativ 24 de ore înainte de joc. ”Insularii” au ajuns în capitala României încă de joi.

Din punct de vedere al situației în clasament, tricolorii sunt în continuare pe locul secund, iar cu un succes vor face un pas mare spre Euro 2024. În principiu, și-ar putea asigura cel puțin locul 3 în Grupa 4 (la turneul final se califică și 4 din cele 8 echipe care vor termina pe locul 3; vor conta punctajele din meciurile directe cu primele două clasate). În singurul joc disputat pe teren propriu până acum, România a învins Ucraina cu 34-26. Meciul a avut loc tot în Sala Dinamo, unde este programată și această dispută.

Tricolorii au făcut peste 30 de ore pe drum, după înfrângerea cu Insulele Feroe

Jucătorii lui Xavi Pascual vor să-și ia revanșa în fața selecționatei din Insulele Feroe sâmbătă, de la ora 17:00.

Dinamovistul, Robert Militaru a dezvăluit că el și coechipierii săi au avut parte de un ”coșmar” pe drumul de întoarcere din Insulele Feroe.

Aceștia, au făcut 34 de ore pe drum, după ce au pierdut avionul de legătură către Londra.

”Nu pot să spun că a fost un dezastru, am întâlnit o echipă bună. Noi nu am putut să ne facem jocul în prima repriză si asta a dus la acest rezultat.

De atunci handbalul a evoluat foarte mult (n.r. – România devenea campioană la handbal masculin, în urmă cu 49 de ani). Din păcate, noi am bătut pasul pe loc, alții au ținut pasul, au avansat și de asta și acest rezultat.

Mulți nu știu ce joacă Feroe. Au niște jucători foarte buni în handbalul modern și au progresat foarte mult în ultimul timp. Suntem într-un punct în care nu putem să mergem mai jos, muncim pentru asta și suntem optimiști pe viitor.

Șanse încă sunt, avem meciul retur (n.r. – cu Feroe) și ultimele două partide pe care o să le abordăm. Avem șanse, nu este nimic pierdut. După meci, da a fost o atmosferă tensionată, dar încercăm să ne focusăm pe joc. Știam că o să ne pună multe probleme, dar nu ne așteptam să pierdem.

(N.r. – Câte ore ați făcut pe drum?) Cred că 26 dus și 34 acum la întors. Acest lucru rămâne pe planul doi, rămâne să ne focusăm pe meci”, a spus Robert Militaru.

De partea cealaltă, Insulelor Feroe a ajuns în România, la București, joi seară, iar reprezentativa României se afla încă la Londra, vineri la prânz.

”Ultima nefăcută a Federației Române de Handbal pare că le întrece pe toate. Naționala de handbal masculin stă prin aeroporturi cu o zi înainte de meciul cu Feroe de la București, în timp ce echipa insulară e în capitala României de joi seara! Incredibil! Pagina de Facebook a federației invocă «ghinionul«», că s-a pierdut «conexiunea». Da, conexiunea s-a pierdut la FRH, dar e vorba de cea cu realitatea. Toată lumea realizează că nu e vorba de ghinion, ci de noaptea minții”, notează site-ul handbalmania.ro.

Feroezii au confirmat în meciul cu România că handbalul din acest arhipelag este în plină ascensiune. Acest 28-26 a însemnat unul dintre cele mai importante rezultate din istorie, dar „insularii” au mai reușit în istoria recentă cel puțin două rezultate ieșite din comun: 24-24 cu Muntenegru în deplasare și 27-26 cu Cehia în 2018 și, respectiv, 2021, de fiecare dată în calificări pentru Europene.

Așa cum remarcam și înaintea jocului tur, naționala de tineret a ocupat locul 10 la ultimul Campionat European și s-a calificat pentru Mondialul din acest an. Cei mai importanți jucători din acest lot au fost decisivi și contra României. Hakun West Av Teigum, Elias Ellefsen a Skipagotu și Oli Mittun, adică doi handbaliști de 21 de ani și unul de 17 ani, au marcat în meciul tur 20 de goluri din cele 28!

Partida din această zi, se va disputa în sala Dinamo, de la ora 17:00. Biletele se pot achiziționa direct de la sală. Pentru cei care nu pot ajunge în Ștefan cel Mare, pot urmării meciul pe Pro Arena.

România se află pe locul 2 în grupa din preliminariile Campionatului European, cu două puncte.

Cum arată clasamentul:

1. Austria 6p;
2. România 2p;
3. Insulele Feroe 2p;
4. Ucraina 2p.

  • La fel ca și România, în cazul în care va câștiga acest joc, Insulele Feroe fac un pas mare spre Euro 2024. ”Insularii” nu au jucat niciodată la un turneul final de seniori, dar cu generația pe care o dezvoltă azi ar putea aduna câteva calificări în următorii ani.
  • Tricolorii sunt răniți după rezultatul din tur și după calvarul pe care l-au avut pe drum. Dar cu siguranță vor dori să se revanșeze și au avut la dispoziție 24 de ore să se odihnească. La Torshavn au recuperat un handicap de 7 goluri în aproximativ 10 minute. Este un indiciu că feroezii au slăbiciuni.
  • Acum este 1-1 la victorii între cele două reprezentative. Insulele Feroe au egalat miercuri, după ce tricolorii au câștigat cu 28-20 un meci în calificările pentru Campionatul Mondial din 2019.
  • Vineri s-au împlinit 49 de ani de când naționala de handbal masculin a României devenea campioană mondială.

CITESTE SI:

Video I Noi detalii despre contribuția lui Badea în vânzarea lui Dinamo: ”A fost un sprijin important!”

Antrenorul lui Poli Timișoara, PANICAT de meciul cu Dinamo: ”Este o presiune foarte mare”

Video I Deniz Giafer, mesaj înaintea meciul cu Poli Timișoara: ”Suntem datori să ne respectăm blazonul”

3 gânduri despre &8222;Avancronică I România – Feroe. Jucătorii naționalei, noi probleme cu transportul&8221;

Lasă un răspuns