Avancronică I Dinamo București – Gloria Buzău

Astăzi, de la ora 12:00, Dinamo și Gloria se vor duela pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în cadrul rundei inaugurala a play-off-ului Ligii a 2-a.

  • În sezonul regulat, cele două echipe s-au întâlnit la Buzău, pe 18 septembrie, iar gazdele au câștigat cu 2-1 – una dintre cele 6 înfrângeri ale dinamoviștilor în competiție. “Câinii” au deschis scorul prin Giafer, în minutul 2, dar buzoienii au punctat decisiv prin uruguayanul Ariel Lopez (min. 24) și argentinianul Pablo Gaitan (min. 79). Cei doi sud-americani se află și acum în lotul Gloriei Buzău, dar avându-l ca antrenor pe fostul dinamovist Adrian Mihalcea (la meciul din toamnă, pe bancă se afla Cristian Pustai).

Dinamo a îndeplinit un prim pas spre revenirea în Superliga. ”Câinii” au prins, e drept, pe ultima sută de metri play-off-ul, iar acum speră la unul din primele patru locuri. Cu atât mai mult cu cât sprijinul financiar a apărut odată cu venirea noilor investitori.

În cele trei partide jucate în 2023, elevii lui Ovidiu Burcă au două victorii și o remiză. A fost succesul la scor de tenis cu lanterna roșie Unirea Constanța, 6-0, pentru ca apoi Dinamo să se impună în fieful unei formații greu de învins, CSC Șelimbăr. Antrenată de un alt fost dinamovist, Claudiu Niculescu.

Remiza cu Poli Timișoara a dat și cele mai mari emoții, venind în ultima etapă a sezonului regulat. Dar punctul luat a fost suficient pentru ca Dinamo să ajungă în top 6.

Stabilitatea echipei a crescut odată cu decizia antrenorului Ovidiu Burcă (43 de ani) de a-și prelungi contractul cu Dinamo pe încă doi ani, până în 2025. Clubul i-a oferit această prelungire imediat după calificarea în play-off.

Înaintea partidei, din prima etapă a play-off-ului din Liga 2, administrator special al lui Dinamo, a anunțat că tehnicianului dinamovist, i-a fost prelungit automat contractul cu echipa noastră. Asta, în urma clasării formațiilor ce se vor lupta pentru a promova.

”Ovidiu Burcă nu a vrut să plece. Lui i s-a prelungit contractul odată cu calificarea în play-off. Este o veste foarte bună pentru suporteri, în exclusivitate. Lui Ovidiu Burcă i s-a prelungit contractul odată cu accederea în play-off pentru încă doi ani”, a anunțat Vlad Iacob.

Oficialul din Ștefan cel Mare, a vorbit doar în termeni laudativi despre antrenorul principal al “câinilor” şi spune că acesta merita să continue la conducerea băncii tehnice a lui Dinamo chiar şi dacă alb-roşiii ar fi ratat calificarea în play-off.

”Ovidiu Burcă merita chiar dacă nu ne-am fi calificat în play-off pentru ceea ce a reușit să realizeze la Dinamo, în niște condiții extraordinar de dificile, pentru dedicarea pe care a arătat-o, pentru profesionalism, pentru faptul că a reușit să integreze toți jucătorii străini”, a mai mărturisit Iacob jr.

”Câinii” încep play-off-ul de pe 6, dar la egalitate de puncte cu Gloria Buzău, adversara din prima etapă. Distanța de locul 4, ultimul care asigură prezența la baraj e de doar o singură lungime.

Golgheteri (Liga 2 + Cupa României): Iulian Roșu (7), Al. Pop (5), Ghezali / francez (4), Ahmed Bani (4), Daniel Iglesias / spaniol (3), Borcea (3), Buhăescu (3), Patriche (2), Gorka Larrucea / spaniol (1), Bordușanu (1), Giafer (1), Amzăr (1).

Bilete pentru meciul cu Gloria Buzău

Pentru partida programată să se dispute duminică, la ora 12:00, Clubul Dinamo a anunțat că a pus spre vânzare tichetele de acces.

Biletele pentru partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, dintre Dinamo București și Gloria Buzău, se pot achiziționa începând de astăzi, de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip: 180 lei;

Tribuna 1 : 80 lei;

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Duminică (19/03)

Interval orar: 08:30 – 12:45

De partea cealaltă, Gloria Buzău s-a calificat chinuit în play-off, de pe locul 5, la egalitate de puncte, 31, cu Dinamo (6) și Unirea Slobozia (7), grație avantajului din meciurile directe: 2-1 cu Dinamo, 3-1 cu Slobozia, celălalt rezultat din „triunghi” fiind Dinamo – Slobozia 1-0.

Buzoienii și-au complicat singuri situația în primul meci al acestui an, pe 23 februarie: 1-1 acasă cu Brașov SR, după ce au condus cu 1-0 din minutul 34 până în minutul 90+4 (ultimul de prelungiri)! Echipa lui Adrian Mihalcea (46 de ani) s-a revanșat în partida următoare: 3-1 cu rivala Unirea Slobozia, după ce în minutul 44 conducea cu 3-0.

Și totuși, cu toate aceste sinusoide, Buzăul vrea în Liga 1! Nici nu e imposbil: practic, doar echipa de pe locul 6 nu va prinde nici măcar barajul de promovare! Și asta, pentru că CSA Steaua nu are drept de promovare. Astfel, dintre celelalte 5 echipe din play-off, două promovează direct, iar alte două au șansa barajului cu formațiile de pe locurile 13-14 din Liga 1. Sigur, pentru buzoieni – ca și pentru dinamoviști – va fi mai ușor să prindă locul 4 sau 5 decât să câștige barajul cu Botoșani, Chindia, Hermannstadt, Argeș sau UTA.

Gloria Buzău n-a pierdut niciuna dintre ultimele deplasări. E drept, a câștigat doar una, 3-2 la Dej, celelalte patru încheindu-se invariabil cu 1-1. Culmea e că ultima înfrângere în deplasare a buzoienilor a fost pe terenul ultimei clasate, Unirea Constanța (1-3), dar de atunci au trecut 5 luni.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – D. Iglesias, G. Larrucea, N. Roșu – V. Borcea, Iul. Roșu, A. Bani;

Buzău: R. Stoian – Oteliţă, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan, A. Lopez, Boiciuc, Lazăr – Angelov, Val. Alexandru.

Partida va fi arbitrată de Flueran Viorel Nicușor, ajutat de Filip Alexandru și Duță George Bogdan.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

A fost programată Adunarea Creditorilor pentru votul planului de reorganizare

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Buzău

Convocări I ”Câini” de națională!

5 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – Gloria Buzău&8221;

Lasă un răspuns