”Ei sunt un popor migrator şi nu au nicio treabă cu pământul”

Un scandal imens este aproape de a izbucni în fotbalul european, după ce Federația maghiară a anunțat pe 21 martie că UEFA și FARE și-au dat acordul în contextul folosirii steagului ”Ungariei Mari” pe stadioane, la meciurile de fotbal.

După anunţul făcut de oficialii de la Budapeste, UEFA a dezvăluit că, de fapt, nu a aprobat nicio astfel de cerere şi că Ungaria riscă sancţiuni dacă acel steag este adus la meciuri.

Fostul mare jucător și antrenor din Ștefan cel Mare, Cornel Dinu a vorbit despre scandalul iscat în cazul steagului ”Ungariei Mari”, făcând o caracterizare acidă a poporului maghiar.

”Procurorul” a sugrat că ungurii încă au mentalitatea de ”popor migrator” a strămoşilor lor şi a punctat că, istoric, teritoriile de pe acel steag nu le aparţine.

”Trebuie sa ne gândim, în primul rând, nu vreau să discut istoric, că nu au dreptate, au făcut parte din Imperiul Austriac şi au fost la un moment dat ‘cooptaţi’ ungurii.

E un celebru film în care se arată ca e o simpatie între prinţesa Sisi, soţia Kaizerului austriac, avea o simpatie faţă de Ungaria. Istoric, nu au dreptate.

Demnitatea poporului maghiar şi a conducătorilor lor e un nostaligcă, că au fac parte dintr-un imperiu şi încăpăţânarea pe care o au… că ungurii au venit prin secolul patru – trei.

Învăţam la şcoala poezia românească şi e o poezie celebră a lui Coşbuc care arată că… <<prinţul cade din şaua calului de o săgeată hună>>.

Ei sunt un popor migrator şi, ca orice popor migrator, care nu are nicio treabă cu pământul, are tupeul să vrea să rămână acolo.

Au un naţionalism puternic. Aşa, Italia ar trebui să domine toată Europa, pentru că aproape o cucerise”, a declarat Cornel Dinu, la Orange Sport.

Scrisoare trimisă de UEFA către Federația din Ungaria!

Federația europeană a trimis către Budapesta o scrisoare în care secretarul general UEFA își arată stupefacția față de anunțul făcut marți seară de partea maghiară.

În corespondența oficială, UEFA menționează categoric faptul că nu și-a dat în niciun moment acceptul pentru afișarea steagului ”Ungariei Mari” și amenință cu sancțiuni.

Scrisoarea UEFA este semnată de Theodore Theodoridis, secretarul general al instituției, și îi este adresată lui Marton Vagi, deținătorul aceluiași post în Federația din Ungaria.

”Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca ”Ungaria Istorică” și ”Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”
, se arată în scrisoarea trimise de UEFA către FUF.

Nu doar federația română a reacționat, cerând clarificări în urma comunicatului publicat de unguri. În aceeași situație au fost Ucraina, Serbia sau Slovacia, cu toate împărțite teritorial pe harta ”Ungariei Mari”. UEFA nu a făcut încă niciun anunț oficial în legătură cu informațiile venite din partea maghiarilor.

CITESTE SI:

”Tricolorii” U20 au egalat pe final Portugalia, cu o execuție superbă de la distanță

Vlad Iacob, lăudat de de noua conducere: ”Este un lucru extraordinar” + Mesaj către suporteri

Andrei Nicolescu, noi detalii despre planurile de viitor în Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;”Ei sunt un popor migrator şi nu au nicio treabă cu pământul”&8221;

Lasă un răspuns