Dinamo nu scapă de datorii. Sume urgente de plătit

Având calificarea în prima ligă în ”buzunar”, după accederea în play-off-ul ligii a doua și cu un nou acționariat, se pare că Dinamo nu scapă de datoriile făcute de foștii mari dinamoviști.

Aflată pe locul 4, după prima etapă, cu 32 de puncte, Dinamo își duce CRUCE. Pe lângă lupta sportivă, în această perioadă se duce o luptă pentru însănătoșirea financiară a clubului, care trebuie să obțină licența și să închidă litigiile care pot afecta clubul.

Pe lângă sumele prevăzute în planul de reorganizare, sunt și sume pe care Dinamo trebuie să le achite în regim de urgență, datoriile acumulate după deschiderea procedurii de insolvență. Conform Radio Dinamo, contabila clubului, Irina Ioniță, a înregistrat pe 13 martie la sediul administratorului judiciar cererea de plată, prin intermediul căreia solicită achitarea sumei de 22.284 lei (aproximativ 4.500 de euro), reprezentând creanțe salariale neachitate.

Întrucât este vorba despre o datorie apărută după deschiderea procedurii de insolvență, aceasta nu trebuie înscrisă la masa credală, iar clubul este obligat să o achite în regim de urgență.

De altfel, conform documentelor depuse la instanță zilele trecute, conform GSP, administratorul judiciar a înștiințat judecătorul sindic că cererea de plată este întemeiată, sens în care apreciază că se impune plata integrală a sumei de 22.284 lei. Pe lista datoriilor presante se află, printre alții, și Dusan Uhrin jr, antrenorul cu care Dinamo a retrogradat în Liga 2. Cehul a solicitat 12.800 de euro, salariile restante pentru lunile mai și iunie 2022.

Mai mult, Uhrin a cerut instanței deschiderea procedurii de faliment împotriva lui Dinamo invocând faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu i-a răspuns în termen de 60 de zile la cererea de plată formulată pentru suma de 12.800 de euro.

Alte datorii presante pe care Dinamo trebuie să le plătească:

Dusan Uhrin (antrenor) – 12.800 euro;
Mircea Rednic (antrenor) – 11.200 euro;
Mirko Ivanovski (fotbalist) – 11.943 de euro;
Cătălin Carp (fotbalist) – 10.000 euro;
Andreas Mihaiu (fotbalist) – 9.800 euro;
Tarsin (firmă transport) – 6.540 euro;
Primăria Municipiului București – 4.450 euro;
(Contravaloare energie electrică – 20.037,95 lei, contravaloare gaze naturale – 822,03 lei, contravaloare apa și canal – 944,32 lei);
Dragoș Penescu (fotbalist) – 3.000 euro;
Răzvan Grădinaru (fotbalist) – 5.600 de euro.

Ce declara Iacob JR.

”O parte din aceste datorii curente oricum vor fi achitate înainte de licențiere, este unul dintre criteriile de licențiere, cei din club în frunte cu mine și Andrei, suntem conștienți de ce se întâmplă, care sunt datoriile care trebuie achitate, care sunt cele mai stringente dintre datorii, vom proceda ca atare, suporterii sunt îndemnați să aibă încredere în ei, vom rezolva problema licențierii și a datoriei curente, vom avea un Dinamo eliberat de datorii, ieșit din insolvență și acolo unde îi este locul în Liga I.

Suporterii nu ar trebui să aibă griji în privința obținerii licenței, se lucrează pe multe criterii, financiar, juridic și sportiv, pe toate palierele oamenii din club lucrează intens, se va rezova problema licenței.

Planul de reorganizare nu are legătură cu licențierea, este un plan aprobat momentan, până când va fi acceptat cel nou, rămâne în vigoare. Sper că acest nou plan să fie aprobat cât mai rapid, știu că a fost destul de mult de muncă, sper că Dinamo să aibă pe lângă performanță din plan sportiv și acest plan aprobat, toate lucrurile să între pe un făgaș normal.

Aici depinde de mult de judecătorul sindic,sper că lucrurile să se întâmple cât mai rapid, nu pot să fac estimări”, declara Vlad Iacob pentru playsport.ro.

CITESTE SI:

Iulian Roșu vrea toate punctele de la Dej: ”Indiferent de condiții, trebuie să luăm cele trei puncte”

Handbal I Schimbări importante la Dinamo, din sezonul următor

Video I Iulian Roșu și-a făcut planul pentru play-off. ”E o mai mare ambiție”. Ce spune despre viitorul său în Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;Dinamo nu scapă de datorii. Sume urgente de plătit&8221;

Lasă un răspuns