Avancronică I Dinamo București – Oțelul Galați

Dinamo și Oțelul se se vor duela, astăzi, de la ora 20:30, pe arena Arcul de Triumf, în cadrul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii 2.

Dinamo abordează optimist meciul, de pe poziția 4 din playoff, 35 de puncte, iar oaspeții vin de pe treapta a treia, cu 39 de puncte.

Miza este, de fapt, locul 3, care probabil că va fi direct promovabil în condițiile în care CSA Steaua, fără drept de promovare, va ocupa una dintre primele două poziții.

De notat că gălățenii sunt puși în postura de a nu beneficia nici de aportul antrenorului Dorinel Munteanu de pe margine. ”Neamțul” urmând a fi simplu spectator la acest meci, fiind suspendat în urma atacurilor nefondate care au urmat eșecului de acasă cu Poli Iași (2-1).

Mai mult, nici căpitanul moldovenilor nu va avea drept de a juca. Asta după ce, Costin Ghiocel (29 de ani), a fost eliminat în minutul 26 al meciului din prima etapă a play-off-ului, cu Poli Iași după o intrare HORROR, cu talpa pe fața lui Cătălin Itu.

”Câinii” vin după victoria extrem de clară de la Dej (3-0 cu Unirea). Impunându-se clar în Ardeal, Dinamo ne-a arătat că ajunge destul de ușor la poarta adversă, că spaniolii de la mijlocul terenului (Gorka Larrucea și Dani Iglesias) sunt extrem de importanți în mecanismul imaginat de Ovidiu Burcă și că echipa depinde nemijlocit de sprijinul publicului, pe care fără îndoială că îl va avea și de această dată.

În ciuda ezitărilor (inclusiv tehnico-tactice) din ultima vreme, începe să se contureze o echipă-standard a lui Dinamo, al cărei compartiment forte pare să fie linia de mijloc, cu cei doi iberici mai înainte amintiți, dar și cu cei doi autohtoni Roșu, Iulian și Neluț.

Linia de fund este și ea cam clară, iar în poartă, tânărul Oncescu acoperă locul obligatoriu al jucătorului U19.

Ovidiu Burcă: ”Puterea lui Dinamo e forța grupului”

”Întâlnim un adversar foarte bun, care-l are pe bancă pe cel mai titrat antrenor din Liga 2, Dorinel Munteanu. Are experiență alături de această echipă, ei au început procesul de foarte mult timp, din Liga 3, de doi ani și jumătate. Sunt mulți jucători buni la Oțelul, cu experiență la nivelul primelor două ligi.

E un meci dificil, repet, dar și noi am arătat bine în ultimele meciuri. Suntem pe o pantă ascendentă, sperăm să demonstrăm acest lucru la ora meciului.

Sunt meciuri încrâncenate, forțele sunt echilibrate, sunt echipe bune în play-off, cu antrenori foarte buni. Intensitatea e mai mare în aceste meciuri din play-off. Dar la Dinamo știți cum e cu presiunea… trebuie să dormi în fiecare noapte cu ea în pat. Am intrat în play-off, dar vrem mai mult, ne propunem să promovăm!

Puterea lui Dinamo e forța grupului, care a crescut în momentul în care lucrurile nu erau în regulă aici. Toți vor rezultate pe termen scurt, vedem ce se va întâmpla la finalul sezonului. Dacă nu vom promova, nu e o tragedie. Viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment.

Noi încercăm să luptăm în fiecare meci, cred că acesta e drumul. Avem speranțe că, dacă lucrurile vor continua în aceeași direcție, vom reuși să ajungem în prima ligă. Echipa este cu drepturile salariale la zi, nu mai avem nicio preocupare în ceea ce privește aspectul material al lucrurilor. Avem toate speranțele că planul investitorilor va reuși să însănătoșească acest club”, a spus Ovidiu Burcă, în conferința premergătoare meciului din această seară.

Antrenorul dinamovist a explicat și ce a contat cel mai mult pentru ca Dinamo să-și regăsească liniștea după câțiva ani extrem de tulburi. În plus, jucătorii sunt aproape la zi și cu salariile, după venirea noilor investitori. De aici și încrederea în promovare.

”Acum avem foarte multă liniște, s-au rezolvat multe din probleme, această stare de incertitudine legată de viitorul clubului s-a rezolvat, investitorii au venit, au un plan foarte clar.

Suntem aproape la zi, cred că luna aceasta o să ajungem la zi. Nu se știa dacă va veni cineva care să poată trece de hopul cu licențierea, asta e în regulă acum, e primul hop pe care trebuie să-l trecem.

Sunt niște datorii către foști jucători și antrenori, dar s-a ajuns la înțelegeri cu mulți dintre aceștia. Din punct de vedere al reorganizării, e nevoie ca acel plan să fie aprobat și, din acel moment, cred că lucrurile vor căpăta o mai mare claritate. S-a depus un nou plan de reorganizare, vom vedea dacă va avea sorți de izbândă.

Eu cred, cu toată ființa mea, că putem promova. Eu spuneam că cel mai important hop era să prindem play-off-ul, pentru că era un decalaj mare. Dar la ce se întâmplă la club, la starea de spirit care s-a creat, îmi dă mare încredere că se poate promova.

Ce am văzut în ultimul timp îmi dă speranțe foarte mari. Nu am mai pierdut de la Iași. Am crescut de la meci la meci, avem o coeziune foarte bună, eu cu jucătorii, cu suporterii.

E o diferență al nivel individual față de echipele de primă ligă, dar nu mi se pare atât de mare față de unele echipe din prima ligă. Am jucat cu Petrolul, chiar dacă a fost un amical și nu e relevant, dar de la nivelul ierbii poți să simți unele lucruri. Și, sincer, nu văd o diferență enormă. Chiar dacă atenția noastră e să promovăm direct, pentru că la baraj e greu, e vorba totuși de o echipă de Liga 1″, a explicat Burcă.

Bilete pentru meciul cu Oțelul Galați

Partida programată, vineri, 7 aprilie, se va juca pe stadionul Arcul de Triumf, de ora 20:30.

Clubul nostru de fotbal, a scos spre vânzare, tichetele de acces pentru această partidă. Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip 2 și 3: 140 lei;

Tribuna 1 (sectoare A, B și C) : 70 lei;

Tribuna 1 (sectoare E și E1) : 60 lei;

Tribuna 2 (sectoN): 50 lei;

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Astăzi (07/04)

Interval orar: 14:00 – 21:15.

În contrast, Oțelul nu are un bilanț extern foarte bun. Numai zece puncte au acumulat elevii lui Dorinel Munteanu în deplasările din Liga 2. Dunărenii au învins acasă în etapa trecută, 3-2 cu CSA Steaua. Oaspeții de vineri au un singur eșec suferit în ultimele opt runde, un 1-2 cu Poli Iași.

Ultima victorie în deplasare a gălățenilor datează din 27 noiembrie 2022, 1-0 la Ripensia. Să notăm că ultimele opt deplasări ale Oțelului s-au terminat toate cu ”0-2 goluri” la final.

Mai menționăm că, chiar și fără Dorinel pe bancă, Oțelul va fi o nucă tare pentru băieții noștri și oricum una mult mai tare decât a fost Unirea Dej.

Echipe probabile

DINAMO: Oncescu – G. Moura, Patriche, Giafer, Amzăr – I. Roșu, N. Roșu, Gorka Larrucea, Dani Iglesias – Ghezali, Ah. Bani;

Oțelul: Dur-Bozoancă – D. Panait, Sârghi, Yabre, D. Rus – Oct. Ursu, Cissoti, I. Neagu, V. Jardan – K. Fatai, Mitoi.

Partida va fi arbitrată de Rusandu Lucian, ajutat de Lucaciu Doru Claudiu și Şchiopeţ Claudiu.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

Video I Alexandru Conovaru critică Primăria Capitalei: ”Trebuie să îl dărâme ca să facă Sala Polivalentă”

Dinamo, cu gândul la promovarea directă în Liga 1: ”Trebuie să ieșim din Liga asta”

România a urcat în clasamentul FIFA! Cum arată topul mondial

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – Oțelul Galați&8221;

Lasă un răspuns