Răzvan Zăvăleanu îl contraatacă pe Radu Bîrlică: ”Răducu nu a dovedit în fapt nici un motiv”

Mai este puțin până la judecarea noului plan de reorganizare.

În data de 7 aprilie 2023, noul program va fi analizat de judecătorul sindic. Până la termenul din 15 mai, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu încearcă să combată contestația formulată de Radu Bîrlică împotriva noului plan.

Deja au apărut primele contestații depuse la instanță împotriva noului plan de reorganizare modificat, aprobat de Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948 SA. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență din 21 aprilie 2023, Radu Bîrlică, fost director de marketing la Dinamo, și firma pe care o administrează, RCI Solution SRL, au cerut judecătorului sindic anularea procesului verbal al Adunării Creditorilor și a Hotărârii Adunării Creditorilor prin care s-a aprobat modificarea planului de reorganizare inițial.

Radu Bîrlică, singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul, figurează la masa credală cu 68.685 lei (15.000 euro), iar firma lui este înscrisă la chirografari cu suma de 890.857,57 lei (190.000 euro). În total, 12 creditori au votat împotriva noului plan de reorganizare.

În contraatac, administratorul judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu prin firma RTZ a depus întâmpinare, miercuri, 3 mai. Firma angajată să gestioneze insolvență lui Dinamo susține că a făcut totul legal și solicită judecătorului sindic respingerea contestației „ca fiind vădit nefondată”.

Acesta consideră că Radu Bîrlică a promovat contestația doar cu scopul direct de a tergiversa punerea în discuție a confirmării planului de reorganizare modificat.

„Contestatorul Răducu Bîrlică nu a dovedit în fapt nici un motiv de nelegalitate al hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din 7 aprilie 2023.

Înțelegem să facem apărări doar în ceea ce privește legalitatea adunării generale a creditorilor fără a lua în seamă celelalte păreri proprii ale contestatorului – străine de obiectul cauzei”, a precizat RTZ.

În întâmpinarea făcută de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, precizează că Ionel Culina, reprezentantul salariaților, a procedat legal când a votat pentru aprobarea planului modificat în numele salariaților.

„În ceea ce privește votul exprimat de către reprezentantul salariaților, este suficient să arătăm că în conformitate cu prevederile art. 48 alin. 5 din Legea nr. 85/2014, încă de la debutul procedurii, salariați, inclusiv contestatorul, l-au delegat pe dl Culina Ionel să le reprezinte interesele. Nici unul dintre salariați și nici contestatorul nu au revocat vreodată mandatul acordat dlui Culina Ionel”, se arată în documentul RTZ.

Radu Bîrlică i-a transmis lui Răzvan Zăvăleanu că i-a fost falsificat votul și amenință cu plângere penală

Radu Bîrlică a anexat la contestație și un e-mail trimis administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

În corespondența electronică, Radu Bîrlică l-a informat pe Răzvan Zăvăleanu că Ionel Culina a votat în locul lui precedentul plan de reorganizare modificat, aprobat de Adunarea Creditorilor pe 14 octombrie 2022, dar respins de judecătorul sindic pe 13 decembrie 2022.

În încheiere, Radu Bîrlică a precizat că își rezervă dreptul de a face plângere penală pentru fraudarea votului.

”Având în vedere BPI nr. 16626 atașat, vă aduc la cunoștință că în numele subsemnatului a votat altcineva, și anume reprezentatul creditorilor Dl. Culina, care în niciun moment și sub nicio formă (pe cale electronică/oficiu poștal) nu mi-a transmis și nu mi-a solicitat punctul de vedere și ce doresc să votez cu privire la noul plan de reorganizare modificat.

Totodată, când i-am solicitat d-lui Culina explicații despre cele menționate mai sus a spus «stai să îi întreb pe reprezentanții RTZ că nu știu despre ce este vorba, ei s-au ocupat».

Având în vedere motivele expuse mai sus vă solicit să îmi comunicați cum ați procedat și în baza a ce ați hotărât voi să votați în numele meu fără să mă întrebați care este poziția mea și fără să aveți acordul meu.

Îmi rezerv dreptul de a face plângere penală pentru fraudarea votului, având în vedere faptul că sub nicio formă nu aș fi votat și nu voi vota noul plan de reorganizare modificat”, se arată în cuprinsul e-mailului trimis de Radu Bîrlică lui Răzvan Zăvăleanu.

CITESTE SI:

Video I „Câinii”, încurcați în lupta pentru promovare chiar pe teren propriu

Handbal I Valentin Ghionea și-a anunțat retragerea. Mesaj de despărțire de Dinamo

Dinamo – Unirea Dej. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

Un gând despre &8222;Răzvan Zăvăleanu îl contraatacă pe Radu Bîrlică: ”Răducu nu a dovedit în fapt nici un motiv”&8221;

Lasă un răspuns