Sa va fie frica DINAMO se ridica!

După doar opt luni de la înființare, s-ar putea spune, într-un fel, că n-are trecut; dar handbalul feminin dinamovist are, cu siguranță, PREZENT și, mai ales, VIITOR. Dacă vorbim despre prezent, echipa se află la un pas… maxim doi de promovarea în Liga Națională, iar viitorul sună bine atâta timp cât lotul mustește de tinere talente, care vor reprezenta cu siguranță, în timp, nucleul primei reprezentative.

Până atunci, însă, toată suflarea dinamovistă se mândrește cu performanța a două jucătoare de mare valoare și caracter care, alături de colegele de la naționala de tineret, au obținut acum câteva zile calificarea la turneul final al Campionatului European U19 din vară.
Alexandra Badea și mezina lotului, Andreea Popa, și-au făcut din plin datoria la Carballo (Spania), și astfel tradiția rezultatelor excelente obținute de handbalul românesc la această categorie de vârstă nu a fost întreruptă.
După o înfrângere în fața naționalei țării gazdă, Spania, în primul joc (24-25), elevele lui Ion Crăciun și Cristian Preda au trecut clar de Lituania (31-26), iar apoi au obținut, cu ceva emoții, egalul care le urca pe poziția a doua a grupei preliminare, contra Islandei (22-22).

De patru ani la lotul de tineret, timp în care a fost prezentă la două turnee finale, unul Mondial și unul European (locul 4), Alexandra Badea poate fi considerată una dintre “veteranele” reprezentativei la această categorie de vârstă.
Extrema noastră dreapta a mai trecut o dată prin emoțiile calificărilor, la precedenta ediție a Europenelor, dar recunoaște că și acum a avut ceva trac. Oricum, și în aceste condiții, cea poreclită “Dică” a fost una dintre golgheterele României la Carballo, cu 9 reușite (2 cu Spania, 5 cu Lituania și 2 cu Islanda).

  • “A fost un cumul de senzații la acest turneu: emoție, presiune, oboseală… Poate și de aceea, nu am făcut unele dintre cele mai bune meciuri ale noastre. Cu toate acestea, am reușit să obținem calificarea și mă bucur că voi merge la al treilea turneu final din carieră. Am vrut să o ajut pe colega mea de club, Andreea Popa, să mai treacă peste emoții, dar și eu eram cam în aceeași situație, mai ales după înfrângerea din primul meci cu Spania. Important este că a ieșit bine, iar acum sperăm să venim cu medalie de la turneul final din Slovenia”, a declarat Alexandra Badea.

De partea cealaltă, mezina lotului, Andreea Popa (va împlini 17 ani abia în iunie!), aflată la primul turneul final oficial din carieră, și-a depășit cu greu emoțiile, dar chiar și așa a pus serios umărul, atât în apărare, unde a fost folosită în mai multe poziții, cât și în atac, la reușita calificării.

  • “Am mai disputat, până acum, cu echipa națională de junioare, mai multe meciuri internaționale, dar acum am participat pentru prima dată la o competiție oficială. Așadar, emoțiile au fost cu atât mai mari, cu cât categoria de vârstă a fost una superioară. Am fost cea mai mică sportivă din lot și, cred, cea mai emoționată la start. La cunoșteam pe fete de la turneele finale sau de la Trofeul Carpați de anul trecut, de la Cluj-Napoca, dar nu mai jucasem niciodată alături de ele. Așadar, totul a fost nou: competiția, coechipierele, antrenorii… Mi-am dorit din suflet să joc și să nu-i dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine și să ajut cât pot la obținerea calificării. Îmi pare bine că ne-am îndeplinit obiectivul, că am jucat și am marcat chiar un gol în meciul decisiv cu Islanda. În concluzie, a fost o experiență unică, benefică mie, care m-a ajutat să mă mai maturizez… un pic”, a declarat Andrea Popa.

Andrea Popa, va intra “în focurile” Europenelor la categoria sa de vârstă (U17 – lot pregătit de antrenorul secund de la Dinamo, Ion Ivan), în perioada 10-20 august, în Slovacia.

Astfel, România merge din nou la turneul final al Europenelor de tineret, ce va fi găzduit de Slovenia, în perioada 27 iulie – 6 august, unde fanii “alb-roșii” le vor ține din nou pumnii Alexandrei și Andreei, precum și unei alte dinamoviste, jucătoare de bază a acestei reprezentative, Raluca Petruș, aflată în convalecență după o accidentare. Încă o dată, le adresăm felicitări fetelor noastre și… Hai, România!!

Lasă un răspuns