Mesajul lui Mihai Covaliu, catre noul presedinte al federatiei de scrima.

​Fosta campioană olimpică Laura Badea a fost aleasă, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă. Ea a fost aleasă cu 32 de voturi, în timp ce al doilea candidat la şefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi.

În vârstă de 47 de ani, Badea îi succede în funcţie lui Mihai Covaliu, care a fost ales, la 15 noiembrie 2016, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

  • “Sunt doi oameni care sunt foarte cunoscuţi în scrimă, şi Laura Badea şi Marius Florea. Nu au nevoie de nicio prezentare, Marius Florea este un foarte bun secretar general în perioada în care eu am fost aici, Laura Badea e campion olimpic şi când spui asta, spui aproape tot. Şi-a făcut treaba foarte bine la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Rămâne să-şi facă treaba foarte bine şi din această postură. Nu îi va fi uşor, sunt câteva proiecte în derulare. I-am lăsat o zestre care asigură continuitatea în scrima românească. Mă preocupă în continuare ceea ce se întâmplă la Federaţia Română de Scrimă, sprijin cu tot ceea ce pot şi sunt convins că rezultatele vor veni în continuare din acest sport”, a declarat Mihai Covaliu.

Dinamovistul are increde ca cei doi vor colabora în beneficiul scrimei Românești, continuând să spună:

  • “Nu îi pot da eu sfaturi Laurei, ea ştie foarte bine ce are de făcut, ceea ce stă în puterea mea este să sprijin proiectele pe care le are Federaţia Română de Scrimă şi să acordăm importanţa pe care acest sport o are. E şi doamna Pascu lângă ea, Marius Florea sunt convins că va trebui să colaboreze cu el, pentru că este cel mai bun arbitru de sabie. Sunt premise pentru a face performanţă, acum Laura Badea va trebui să-şi dovedească şi calităţile manageriale pe care le are”.

O altă Campioană ce reprezintă scrima Dinamo și România, Loredana Dinu  a declarat că scrima ajutat-o să se împlinească şi acum vrea să dea înapoi acestui sport din experienţele pe care le-a acumulat. 

  •  “Mă bucur că oamenii au avut încredere în noi şi mi se pare că e un punct zero, să zic aşa, în scrima românească. Avem nevoie de toată susţinerea, avem nevoie de o colaborare între noi şi instituţiile care se ocupă de sport şi măcar să menţinem echilibrul pentru o perioadă, după care să putem să avem vârfuri. Eu nu am avut niciun fel de aşteptări, am vrut să fac acest lucru pentru că eu mă simt datoare faţă de scrimă. E o datorie morală pe care o am. Mi-a făcut atât bine şi m-a ajutat să evoluez şi să mă împlinesc. Şi atunci mi-aş dori să dau înapoi prin experienţa mea de pe planşă, dar şi prin ce am aculumat din alte experienţe. Vom profita de orice moment pentru a deschide uşi, pentru a găsi noi parteneri, avem nevoie de mult sprijin, pentru că este acest moment zero. Am venit cu optimism”.

Mihai Covaliu, a fost sportiv, antrenor și conducător al secției de scrimă Dinamo. 


Covaliu, este actual antrenor al echipei României de spada, a carei ultim rezultat este Titlu de Campioni Europeni. 

Lasă un răspuns