Interviu: Tibor Selymes”Dinamo a rămas singurul brand mare din România. Rapid nu mai există, Petrolul la fel, Steaua s-a transformat în FCSB”

Fostul fundaș stânga a lui Dinamo din perioada ’90-’93, Tibor Selymeș, a acordat un interviu unei publicații în care prefațează partida de astăzi, dintre Dinamo și fcsb.

– Domnule Selymeș, Dinamo joacă cu FCSB. Cum vi se pare acest meci?

  •  Indiferent de nume, rămâne un Derby de România. Este cel mai important meci din acest sezon, pentru că Dinamo spune “la revedere” dacă nu bate pe Steaua. Bine, și Steaua e în aceeași situație. Dacă roș-albii bat și Viitorul câştigă cu Astra, trupa lui Reghecampf nu mai are nicio șansă la titlu. Cred că acum începe să devină cu adevărat interesant acest play-off. Încep meciurile decisive. După această etapă vom vedea prima echipă care iese din lupta pentru titlu.

   – Jocul “câinilor” cum vi se pare?

  •  Primele meciuri cu Contra mi-au plăcut foarte mult, până în play-off. După aceea nu știu ce s-a întâmplat, atitudinea nu a mai fost aceeași. Jucătorii parcă s-au automulțumit cu faptul că au ajuns în primele șase și gata. Nu e suficient! Pentru un jucător al lui Dinamo nu e normal să se mulțumească cu așa ceva. Mă aștept la mai mult de la ei. Nu mi-a plăcut ce am văzut în Cupa României, cu Craiova, nu e posibil să ai superioritate numerică 30 de minute și să nu profiți atunci când te numești Dinamo. Sper că o victorie cu Steaua le va reporni motoarele și se vor lupta serios pentru titlu.

– Deci spuneți că bat cei din Ștefan cel Mare?

  •  În ultima vreme așa s-a întâmplat și sper să își respecte blazonul. Acum trebuie să o facă și mai mult, pentru că Dinamo a rămas singurul brand mare din România. Rapid nu mai există, Petrolul la fel, Steaua s-a transformat în FCSB, palmaresul este și nu este, nu se știe exact. Vreau mai multă agresivitate de la ei, să arate ca joacă la cea mai mare echipă a României.

 – Cum credeți că trebuie abordat meciul?

  • Contra știe mai bine ce a antrenat, a studiat foarte atent adversarul, sunt sigur. Nu spun eu ce tactică să abordeze.

– Ok, dar ce dinamovist credeți că va face diferența?

  • Eu sper ca toată echipa să facă diferența pentru că nu văd vreun jucător care să iasă în evidență în mod special. Palici înțeleg că e accidentat. Poate Dan Nistor, dacă revine la ritmul pe care l-a avut înainte de play-off, să facă diferența. Iarăși, Hanca sper să continue să joace la nivelul care l-a dus la națională. În felul acesta vor bate Steaua.

  – Căpitanul din jocul cu Craiova, Steliano Filip?

  • La Filip alta e problema. Îmi doresc să stea cuminte, să nu își piardă cumpătul, să ne lase în inferioritate. Să fie agresiv, da, dar fără să fie penalizat. Dacă reușește asta, va fi foarte bun, fiindcă el face foarte bine ambele faze în banda stângă. Deci să fie calm, dar nici să doarmă pe el, să găsească echilibrul.

– De la Steaua care e cel mai mare pericol?

  • Sunt mulți fotbaliști periculoși, dar cred că numărul 1 este Alibec. Dacă e concentrat și dorește sută la sută, poate face diferența. E foarte bun, are tehnică, lovește foarte bine mingea. E un pericol real, dar aici intră Cosmin Contra în acțiune, să găsească modalitatea prin care să îl blocheze. Și sunt sigur că antrenorul lui Dinamo are lecția bine învățată, la cum îl cunosc.

  • Pentru a câștiga titlul, Dinamo are nevoie de atitudine, agresivitate, dar și noroc, pentru că în fotbal nu poți face performanță dacă nu ai și noroc.

  • Nemec e un atacant care își face treaba, problema e că Dinamo stă doar în el. Dacă n-are o zi bună Adam, ce se întâmplă?

  • Îl felicit pe Contra pentru că l-a promovat pe Mihai Popescu, stoperul a jucat foarte bine până acum și cred că e un fotbalist de urmărit pe viitor.


Lasă un răspuns