„Dinamo va lua campionatul dacă va juca în fiecare etapă ca şi cum ar evolua contra Stelei”

Laurentiu Branescu, a acordat un interviu interesant unei publicați în care își dezvăluie dorința din acest nou sezon fotbalistic.

– Laurenţiu, ce planuri ai în viitorul sezon cu Dinamo?
– Campionatul, Europa League, Cupa României. Chiar am văzut că sunt adversari redutabili în Europa, gen Milan, Zenit sau Hajduk Split.

– Ce ai alege dacă ai putea?
– Sunt şi echipe mari, şi formaţii accesibile, mi-aş dori varianta B, fiindcă aş vrea să mergem în grupe. La ce ne-ar ajuta o dublă de prestigiu cu Milan sau cu Zenit şi să pierdem?!

– Ce şanse reale crezi că are echipa la a câştiga Liga 1?
– Dinamo va lua campionatul dacă va juca în fiecare etapă ca şi cum ar evolua contra Stelei. E o realitate. Noi am pierdut punctele importante cu echipele mici, de aceea n-am fost campioni încă de acum.

– Ce şanse reale crezi că are echipa la a câştiga Liga 1?
– Dinamo va lua campionatul dacă va juca în fiecare etapă ca şi cum ar evolua contra Stelei. E o realitate. Noi am pierdut punctele importante cu echipele mici, de aceea n-am fost campioni încă de acum.

– Care rămâne cea mai frumoasă amintire a primului tău sezon la Dinamo?
– Câştigarea Cupei Ligii. Indiferent de partea financiară şi de ceea ce facem zi de zi, orice jucător este împlinit de trofee. Cu alea rămâi, nu cu nişte victorii de etapă, oricât de frumoase ar fi şi ele.

“NE VOM ÎMPĂRŢI MECIURILE”

– Cum va fi concurenţa pentru postul de titular între buturi?
– A rămas aceeaşi, Mister va decide cine va juca. Anul trecut, eu cu Penedo ne-am împărţit meciurile ca titular, a mai fost şi Cerniauskas, care a făcut o treabă destul de bună. Chiar calculam cu Jaime şi constataserăm că eu am jucat 19, iar el 16. Vom împărţi meciurile, e frăţia portarilor aici. Mai este şi Iustin Popescu, va fi un duel în trei.

– Tu eşti doar împrumutat de Juventus Torino.
– Sunt la Dinamo până la vară. Împrumutul a fost pe doi ani, fiindcă voiam să am continuitate. Rămâne de văzut ce va fi în 2018, important e să fiu sănătos. Sunt în regulă, nu mi se umflă genunchiul după antrenamente. Nu mă gândesc acum la Serie A.

– Cum te simţi medical?
– Am trecut de ceea ce era mai greu, mai rău decât ce a fost nu poate fi. N-am nicio teamă la antrenamente, la meciuri, sunt călit.

DE LA NEMEC LA ALIBEC, DE LA PALICI LA BUDESCU

– Care a fost cel mai greu adversar întâlnit în Liga 1?
– CFR Cluj. Cu această echipă am avut cele mai grele meciuri.

– Dintre jucători?
– Cel mai de temut este Adam Nemec. Foarte masiv, am de tras cu el. Apoi, Budescu şi Alibec, să sperăm că la Steaua nu se vor completa la fel de bine ca la Astra. Budescu e jucător de execuţie, îmi place. Şi foarte mult mi-a plăcut Palici, păcat că a plecat, era şi un caracter incredibil! Aveai ce învăţa de la el.

– Te motivează şi mai mult acum să-i vezi pe Budescu şi pe Alibec în tricoul rivalilor?
– Nu contează în ce tricou vor juca, oricum te întâlneşti cu ei pe durata campionatului. Şi Eric e un fotbalist de mare calitate, şi la Viitorul mai sunt jucători buni.

MATEMATICA VICTORIILOR

– Ce-ai alege între câştigarea Ligii 1, grupele Europa League sau numai victorii cu Steaua?
– Campionatul şi grupele Europa sunt mai importante. Chiar dacă baţi Steaua, nu câştigi Liga 1. Campionatul îl câştigi cu echipele mici, nu învingând Steaua neapărat. Contează succesele cu ei doar la egalitate de puncte.

– Ce posturi ar mai trebui întărite la Dinamo?
– Nu e problema mea, cine vine să vină, conducerea se ocupă.

“Când joci la Dinamo, tot timpul trebuie să câştigi cu Steaua. Şi magazionerul vrea să învingă rivala! Oricine din club vrea doar să bată Steaua” Laurenţiu Brănescu, portar Dinamo

Lasă un răspuns