Reacţia lui Borcea, după sentinţă primită luni

Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis, luni (23 oct. 2017), contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi au respins propunerea de eliberare condiţionată a lui Cristian Borcea.

Instanţa a mai decis că fostul director executiv al FC Dinamo poate cere din nou eliberarea condiţionată pe 23 aprilie 2018.

La termenul de luni de la Tribunalul Ilfov, procurorul DNA a arătat că faptul că fostul director executiv al FC Dinamo a respectat condiţiile de încarcerare intră în normalitate, precizând că Borcea a dat dovadă „de o continuă preocupare în legătură cu răspunderea penală”, a mituit un judecător, a scris două lucrări ştiinţifice în 60 de zile, un termen scurt şi „a învăţat în detenţie cum să exploateze lacunele legislative”.

Pe de altă parte, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă practic o dovadă a asumării faptelor, Cristian Borcea plătind inclusiv sumele de răspundere în solidar, adică 10 milioane de lei.

Cristian Borcea a spus în faţa judecătorilor că vrea să fie alături de cei şapte copii ai săi.

„Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S-a redus pedeapsa cu opt luni. (…) Nu am nimic de reproşat ANP. Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei”, a spus Cristian Borcea, în faţa magistraţilor, potrivit mediafax.ro.

  • Borcea se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Lasă un răspuns