Avancronica partidei: ACS Poli Timisoara – Dinamo

Poli Timișoara și Dinamo se întâlnesc într-un meci contând pentru etapa a 22-a a sezonului regulat al Ligii 1. Meciul dintre Poli Timișoara și Dinamo va avea loc luni, de la ora 20:00, pe “Dan Păltinişanu”.

De la revenirea Timişoarei pe prima scenă din 2013, Poli şi Dinamo s-au mai întâlnit de șapte ori în Liga 1, de cinci ori s-au impus „câinii”, iar două jocuri s-au încheiat cu victorii ale bănăţenilor.

Dinamo vine după o victorie fără emoții în meciul disputat în „Ștefan cel Mare” cu FC Voluntari, în etapa a 21-a a Ligii 1. Cele două goluri au fost marcate de Paul Anton (7) şi Georgios Katsikas (15).

În această etapă, Astra Giurgiu a câștigat meciul cu FC Botoșani și a urcat pe locul 4 în clasament, cu 37 de puncte. Moldovenii au coborât pe locul 5, cu 35 de puncte, în timp ce pe poziția a 6-a, ultima de play-off, se află FC Viitorul, cu 34 de puncte. Campioana va avea un meci foarte greu pe Arena Națională cu FCSB, astfel că e posibil ca la finalul etapei a 22-a să rămână cu 34 de puncte. Dinamo București are 33 de puncte șî ocupă locul 7, după 21 de etape disputate, însă dacă va reuși să câștige la Timișoara meciul cu ACS Poli, va urca pe locul 5 în clasament, peste FC Botoșani. Ar fi foarte important pentru echipa antrenată de Vasile Miriuță să plece în vacanța de iarnă de pe un loc de play-off, astfel că partida de la Timișoara va fi foarte importantă pentru dinamoviști.

“Câinii roșii” au ocazia de a încheia anul pe un loc de play-off, astfel că e de așteptat ca jucătorii să fie foarte motivați în meciul de la Timișoara. Ei au un moral foarte bun, pentru că au reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României iar în campionat au 3 victorii consecutive cu CSM Politehnica Iași (2-1, acasă), Sepsi Sfântu Gheorghe (3-0, deplasare) și FC Voluntari (2-0, acasă).

Dinamo are patru jucători suspendați pentru deplasarea la Timișoarea. José Romera a primit în meciul cu FC Voluntari al 4-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă. Fundaşul dreapta spaniol a mai fost avertizat în partidele cu CSMP Iaşi, CS Universitatea Craiova şi Concordia Chiajna. Ionuţ Nedelcearu a primit în meciul cu FC Voluntari al 7-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă. Fundaşul central a mai fost avertizat în partidele cu Gaz Metan Mediaş, ACS Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj. Paul Anton a primit în meciul cu FC Voluntari al 7-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă. Mijlocaşul defensiv a mai fost avertizat în partidele cu FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, CSMP Iaşi, Concordia Chiajna şi FC Botoşani. Steliano Filip a primit în meciul cu FC Voluntari al 9-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă.

Gazdele au probleme mari, pe lângă faptul că vin după o înfrângere în meciul disputat în deplasare cu CFR Cluj, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-0, în etapa a 21-a Ligii 1. Jucătorii bănățeni nu au fost plătiți cu lunile, iar în aceste condiții nu se poate face performanță. După 21 de etape disputate, “alb-violeţii” au 25 de puncte în clasament, unde se află pe poziția a 9-a. Ei sunt la 9 puncte de ocupanta locului 6, aşa că șansele de a mai prinde un loc de play-off sunt practic nule.

Timișorenii mai au probleme de lot pentru meciul de luni seara cu Dinamo. Fundașul central Gabriel Cânu este accidentat, mijlocașul defensiv croat Josip Šoljić și-a rezilia contractul și a plecat de la echipă, în timp ce fundașul dreapta Valentin Creţu a dispărut de la echipă. Mai exact, acesta a cerut conducerii să fie învoit până miercuri, motivând o serie de probleme personale, însă clubul nu i-a acceptat cererea, astfel ca jucătorul a plecat de capul său, fără să se prezinte la antrenamentele care au avut loc în ultimele zile! Va lipsi şi fundașul stânga Alexandru Țigănașu, care este în perioada de recuperare după ce a fost accidentat la genunchi, urmând a rata tot sezonul.

Cea mai recentă întâlnire directă: 11 septembrie 2017, Dinamo -ACS Poli Timişoara 1-2 (goluri înscrise de Ionuţ Costache, respectiv Gabriel Vaşvari şi Octavian Drăghici).

Pe lângă cele șapte jocuri din campionat, Dinamo şi Poli s-au mai întâlnit şi în finala Cupei Ligii 2016-2017, meci în care s-a impus gruparea din „Ştefan cel Mare”, scor 2-0.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

  • ACS Poli Timişoara – 28 ani, cea mai mare din campionat
  • Dinamo – 24 ani şi 9 luni.

Lasă un răspuns