Lupescu contesta introducerea arbitrajului video in Liga I

Recent, cluburile din Liga 1 au votat în favoarea introducerii arbitrajului video, în speranţa că numărul deciziilor controversate ale arbitrilor va scădea. Liga Profesionistă de Fotbal a început deja demersurile pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1, dar încă nu a găsit niciun sponsor.

Ionuț Lupescu, directorul Comisiei Tehnice de la UEFA, e de părere că suma importantă de bani (în jur de 700.000 de euro) necesară implementării arbitrajului video ar trebui investită în academii sau pregătirea antrenorilor care se ocupă de grupele de copii și juniori.

„Asta e marea problemă a fotbalului românesc? Arbitrajul? Îl înțeleg pe Gino, că din punct de vedere politic, pentru el, pentru Liga 1 e ok, dar asta este marea problemă a fotbalului românesc acum? Eu nu cred că asta este. Dacă tot ai bani să investești în așa ceva, de ce să nu investești în copii și juniori. Sau în antrenori bine educați care să pregătească juniorii de la 8-10 ani, 10-12, sau 14-16.

Noi nu avem academii la echipele de club, cum de altfel ar trebui să fie. Acolo ar trebui investit și abia după aia vine și VAR-ul. Nu avem noi o mare problemă cu arbitrajul. Nu cred că aceasta este problema României”, a precizat Ionuț Lupescu.

Lasă un răspuns