Prima reactie a lui Miriuta, dupa despartirea de Dinamo | „A fost o onoare, dar sunt trist”

FCSB_STEAUA - DINAMO 1-0, etapa 12, sezon regulat, Campionat 2017-2018, Stadion National Arena, Bucuresti, 24.09.2017, Foto : Cristi Preda

Fostul antrenorul a lui Dinamo, Vasile Miriuță a oferit primul interviu după plecarea de la Dinamo în presa maghiară. Tehnicianul care are și cetățenie ungară a vorbit în Nemzeti Sport despre cauzele care au condus la eșecul mandatului său.

evomag.ro

Miriuţă a fost deranjat de politica clubului, de a vinde cei mai importanți fotbaliști şi susține că din această cauză s-a ratat accesul în play-off.

”După ce am ratat calificarea în play-off, sâmbătă seară, era clar că nu voi mai rămâne. Şefii clubului au sugerat pe la televizor că e mai bine să plec, chiar dacă eu aveam onoare şi aş fi rămas să muncesc. Mi-am reziliat contractul de comun acord cu patronul clubului.

Am fost într-o situaţie foarte dificilă. În timpul pauzei de iarnă, patronul Negoiţă a vândut jumătate de echipă: Steliano Filip -la Hajduk Split, Filipe Nascimento – la Levski Sofia, Paul Anton – la Anki, Nedelcearu – la Ufá, plus Valentin Costache – la CFR Cluj. A primit aproape trei milioane de euro pentru ei, dar eu am rămas fără cinci titulari. A fost o afacere bună pentru club, este de înţeles că i-a vândut pe toţi. Chiar şi aşa, am avut o mare şansă să învingem în derby-ul cu FCSB, am avut 2-0 până spre final, însă am fost egalaţi în prelungiri.

A fost o onoare să antrenez Dinamo, mai ales că am ţinut cu ei de mic. Acum simt o tristeţe. Cu toate acestea, a fost o plăcere să lucrez la club chiar dacă, în ultimele câteva săptămâni, m-am îmbolnvit.

Marţi mi-am luat la revedere de la jucători, apoi vin acasă, la Budapesta. În ultimii doi ani şi jumătate am antrenat în Germania şi în România şi nu mi-am văzut familia în Ungaria, am neglijat-o! Am nevoie o odihnă până la vară. Când am semnat acordul de doi ani, era chiar în ziua când făceam 49 de ani. M-am gândit că mă va prinde aniversarea de semicentenar în Ştefan cel Mare. Dorinţa mea nu s-a împlinit, dar viaţa merge mai departe”, a declarat Miriuţă.

Reclame