VIDEO | Petre Cozma, după ce ucigaşul fiului său a fost eliberat: „Voi face plângere la CEDO”

Petre Cozma nu a trecut peste moartea fiului său, Marian Cozma. Tatăl fostului handbalist a aflat de eliberarea lui Ivan Sztojka, unul dintre criminali, şi nu vrea să lase lucrurile aşa. În direct la ProSport Live, Petre Cozma a mărturisit că va face plângere la CEDO.

watchshop.ro

Sztojka Ivan, unul dintre condamnații în cazul uciderii lui Marian Cozma, a fost eliberat din închisoare cu patru ani înainte de termen. Totul s-a întâmplat în secret, iar decizia maghiarilor a venit după anunțul de ”bună purtare”.

Sztojka a scăpat de după gratii pe 19 iulie și primul lucru pe care l-a făcut a fost să dea o petrecere, chiar în ziua în care a fost eliberat din pușcăria de la Szombathely.

”Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a spus un martor.

Petre Cozma este nemulţumit de eliberarea lui Ivan Sztojka şi este dispus să facă plângere la CEDO, pentru ca acesta să fie din nou închis.

Petre Cozma: ”Nu poţi să treci peste aşa ceva. Îmi e dor de Marian şi îmi e foarte greu fără el. Pentru Ivan Sztojka nu a fost o problemă că a fost închis. El îşi vedea familia, dar eu nu-mi mai văd băiatul. Voi face plângere la CEDO”.

La începutul anului 2009, Marian Cozma a fost ucis într-un club din Veszprem. Handbalistul se afla la o petrecere alături de colegii săi, când a fost înjunghiat de 4 maghiari, Raffael Sandor, Nemeth Gyozo, Sztojka Ivan şi Pal Gabor.

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare. Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

Alți patru dintre agresori sunt deja liberi. Paul Gabor, unul dintre cei condamnați a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare și a fost așteptat de prieteni cu șampanie.

Reclame