AVANCRONICĂ | Dinamo – FC Viitorul

Etapa a patra a Ligii 1 se încheie în Ştefan cel Mare, cu partida dintre Dinamo şi Viitorul, astăzi, de la ora 21:00.

evomag.ro

Disputa din această rundă va fi a 17-a întâlnire directă, dintre cele două echipe care mereu au oferit meciuri spectaculoase. În plus, va fi o confruntare interesantă şi datorită faptului că se vor duela formaţiile cu cele mai mici medii de vârstă.

Forma din clasament este una total opusă. Dacă Dinamo a început bine sezonul, iar acum e într-o scădere, echipa lui Hagi şi-a revenit după startul ratat de sezon. Ambele formaţii au câte patru puncte, iar echipa care va câştiga ar reuşi să urce până pe poziţia a 5-a în clasament.

„Viitorul este o echipă bună și imprevizibilă, având în vedere rezultatele din acest început de sezon: două înfrângeri, două egaluri și o victorie. La Viitorul se lucrează bine. Sunt sigur că va fi un meci extrem de dificil. Sper ca jucătorii mei să fie bine pregătiți.

Denis Drăguș este un băiat bun, care va ajunge departe, chiar la echipa națională. Dar nu mă tem de nimeni. Respectăm Viitorul, o echipă cu jucători de calitate. Sperăm ca luni să fim cei mai buni”, a declarat Florin Bratu, în conferința de presă.

„Va ieși un meci frumos. De când este Florin, Dinamo are un grup unit, are ritm și intensitate și joacă bine ofensiv. Dar și noi am făcut mereu meciuri bune cu Dinamo. Sper să prindem o zi bună, să facem un meci mare, să ne autodepășim, să fim la un nivel la înalt.

Ca să scoatem un rezultat pozitiv, trebuie să marcăm. Este un meci important, jucăm împotriva unui club de tradiție. Respectăm Dinamo, dar nici prea mult respect nu e bun, pentru că vrem să câștigăm! Am ajuns la nivelul lor, să ne batem de la egal la egal”, a prefațat înfruntarea de luni seara, Gheorghe Hagi, într-o conferință de presă.

Primul meci a avut loc pe 17 noiembrie 2012, Viitorul – Dinamo 1-1, marcatori Benzar şi Issa Ba.

  • Palmares cu Dinamo gazdă: 8 jocuri – un succes Dinamo – o remiză – 6 victorii Viitorul.
  • Prima victorie din contul bucureştenilor: 8 mai 2015, Viitorul – Dinamo 0-2 (marcatori Alexe, Bunoza).

Cel mai spectaculos meciuri, s-a disputat în sezonul 2014-2015, pe 7 noiembrie 2014, Dinamo – Viitorul 2-3. Oaspeţii au condus cu 2-0 (dublă lui Mitrea), dar, imediat după pauză, Gavrilă a redus din handicap. Dinamoviştii au continuat să atace, însă, în minutul 83, Bonilla a dat lovitura decisivă, roş-albii consolându-se în final doar cu reuşita lui Patrick Petre.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a fost un coşmar pentru dinamovişti. În finalul lui 2017, Viitorul o învingea pe Dinamo cu 4-0 chiar în Ştefan cel Mare, iar acum ”câinii” sunt dornici de revanşă.

evomag.ro

Florin Bratu şi Gheorghe Hagi se vor duela în premieră, din postura de antrenori principali în Liga 1.

Media de vârstă dintre cele două formații:

Dinamo – 24 de ani;
Viitorul – 22 ani şi 11 luni.

Echipele probabile:

Dinamo: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, S. Popovici – Hanca, Nistor, Mahlangu – Pesic, R. Moldoveanu, Salomao.

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Luchin Ţîru, De Nooijer – Vînă, Artean, V. Achim – I. Hagi, Voduţ, D. Drăguş.

Reclame