VIDEO | Adam Nemec, marcator în Slovacia – Danemarca 3-0

Slovacia a învins Danemarca, scor 3-0, într-un meci amical controversat, în care nordicii au folosit un prim 11 alcătuit exclusiv din jucători amatori și semi-profesioniști.

Danemarca a folosit o formaţie improvizată, după boicotul componenţilor primei reprezentative, ca urmare a neînţelegerilor cu federaţia, privind contractele de joc. Reprezentativa daneză a fost alcătuită din jucători de futsal, respectiv de fotbalişti ai unor echipe daneze de diviza a treia şi a patra și amatori. Coșmarul nu s-ar putea încheia aici însă. Sunt șanse ca acești jucători să evolueze și în partida oficială din Liga Națiunilor cu Țara Galilor, programată pe 9 septembrie. În această situație, e de așteptat ca UEFA să aplice sancțiuni dure, într-o primă fază financiare, iar apoi să ajungă chiar până la excluderea naționalei Danemarcei de la EURO 2020.

În aceste condiții, naționala Slovaciei s-a distrat cu Danemarca, fără a fi nevoită să forțeze și a câștigat partida cu 3-0. Titular pentru Slovacia, Adam Nemec, a deschis scorul printr-o execuție de cap, din assist-ul lui Kucka. Danezii au mai primit un gol de la Rusnak în minutul 37, iar în minutul 79 și-au înscris în propria poartă.

Statisticile sunt încă și mai dure: Slovacia a terminat meciul cu o posesie de 72%, a șutat de 20 de ori spre poartă, iar zece dintre șuturi au prins cadrul porții. În comparație, Danemarca a avut un singur șut pe poartă tot meciul.

  • După ce și-a încheie înțelegerea cu Dinamo, Adam Nemec a semnat cu FC Pafos, echipă care a terminat anul trecut pe locul 9 în Cipru.
Reclame