Ionuţ Lupescu, despre situaţia fotbalui românesc | Ironie la adresa conducătorilor fotbalui autohton

Adunare generala FRF. 25.01.2010.

Învins de Răzvan Burleanu la alegerile pentru şefia FRF din primăvară, Ionuţ Lupescu a vorbit despre situaţia fotbalui românesc după ce toate reprezentatele Ligii 1 din cupele europene au părăsit competiţiile în care au fost angrenate încă din luna august.

bestkids.ro

Cel mai recent membru cotizant al Asociației „Doar Dinamo București”, Ionuț Lupescu a precizat că rezultatele echipelor din Liga 1 sunt în concordanţă cu nivelul la care a ajuns fotbalul românesc şi lansat o ironie la adresa conducătorilor care ar trebui să redreseze fotbalul autohton.

„E prima oară în istorie când nu mai avem nicio echipă în cupele europene atât de devreme, dacă nu mă înşel. Ăsta e nivelul fotbalului românesc, din păcate. Dar sunt oameni care se pricep foarte bine să-l redreseze (n.r. ironic)”, a declarat Ionuţ Lupescu.

„Kaiserul” a comentat debutul echipei naţionale a României în Liga Naţiunilor, dar şi situaţia lui Mircea Lucescu, tehnicianul român fiind contestat în Turcia după debutul cu o înfrângere în Liga Naţiunilor (1-2 cu Rusia).

evomag.ro

„Naţionala României a început un drum nou, sper să aiba succes şi să vedem după aceea. Orice drum care începe trebuie sprijinit. Doar că am facut un meci nul acasă nu înseamnă că nu avem şanse. Băieţii trebuie să munceasca mai mult.

La turci, şi când câştigi tot acelasi lucru e. Deci nu e o mare problemă (n.r. că Lucescu e contestat de presă) Eu sper ca el totuşi să reuşească pentru că pune foarte multă pasiune, în afara de foarte mult profesionalism. A venit cu drag să ajute fotbalul turcesc când avea cea mai mare nevoie. Problema lor este că, din păcate, indiferent care va fi antrenorul, ei au foarte puţini jucători turci care joacă la echipele mari ale lor. Nu mai sunt generaţiile pe care le-au avut în trecut”, a declarat Lupescu pentru Telekom Sport.

Reclame