„Briliantul”, dur cu jucătorii lui Dinamo: „Trebuie să se trezească!”

Adrian Mutu, unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti români, supranumit Briliantul, a fost dur cu jucătorii lui Dinamo.

vivre.ro

Antrenor la Al Wahda U21, le-a cerut jucătorilor dinamoviști să se trezească. Fost director general în Ștefan cel Mare, le transmite să lase alibiurile și să se apuce de fotbal.

„Nu știu de ce s-a ajuns aici, dar trebuie să-și revină cât mai repede. Am văzut că a revenit și Danciu, e foarte bine, chiar e nevoie de un om ca el acolo, să le dea mai multă încredere jucătorilor și să încerce să-i scoată din pasa asta. Nea Mircea are multă experiență și sunt sigur că redresează până la urmă barca. Dar pentru play-off cred că e târziu… Trebuie să bată tot până la final de acum înainte, ca să mai aibă șanse. Oricum, Dinamo își va reveni, stați liniștiți!

Trebuie să se trezească! Să-și aducă aminte că sunt la Dinamo! Știu că pentru unii era doar un vis să ajungă în Ștefan cel Mare, dar acum, că îmbracă tricoul alb-roșu, să se autodepășească și să arate că merită să poarte echipamentul ăla! Fără alibiuri, fără să mai caute scuze că sunt amenințați că sunt dați afară. Ești la Dinamo, poartă-te ca atare și dă tot ce ai mai bun din tine, iar dacă nu ai mare calitate sau execuții, compensează prin determinare! Asta trebuie să fie întotdeauna atitudinea de la Dinamo. Dacă nu ești „artist”, măcar să fii „câine” pe teren!”, a declarat într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

Fostul decar al naționalei României, a vorbit și despre situația sa la echipa arabă, Al Wahda și a făcut o comparație între Liga I și UAE League.

„Sunt mulțumit de felul în care ne pregătim și în foarte multe momente și de joc. Faptul că avem 8 victorii în primele 12 runde și că suntem pe locul secund este o consecință a muncii de până acum. Foarte important pentru mine însă este un alt detaliu: 7 jucători de la mine au debutat deja la prima echipă a lui Al Wahda! Acesta era unul dintre obiective, să ajut cât mai mulți fotbaliști să facă pasul la echipa mare. Bineînțeles, mai sunt și alte aspirații, cum ar fi să arătăm că suntem cei mai buni, adică să câștigăm campionatul. Genul de obiective pe care le-am avut în întreaga mea carieră.

Îmi place foarte mult aici. Mă simt foarte bine și eu, și întreaga familie. Ne-am adaptat, ne place, nu am nimic negativ de scos în evidență. Viața e normală, sunt niște reguli pe care trebuie să le respecți ca peste tot în lume. M-am adaptat foarte repede și la fotbalul de aici.

Nu e normal să fac comparații, dar în Emirate e un nivel destul de ridicat, deși unii cred altceva”, a mai declarat Adrian Mutu.

„Briantul”, a dezvăluit că a avut noi oferte din campionatul național, dar nu de la Dinamo.

„Am avut niște oferte. Dar nu vreau să detaliez că nu ar fi corect, echipele au antrenori. Cu cei de Dinamo chiar nu am vorbit”, a dezvăluit Mutu, pentru sursa mai sus citată.

Reclame