Modificare importantă în Liga 1 | Ce a decis Comitetul Executiv al FRF

Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis ca, începând din sezonul 2019-2020, în Liga 1 nu vor mai avea loc meciuri pe gazoane sintetice.

elefant.ro

Gazonul artificial reprezintă orice suprafaţă de joc care nu este sau nu a fost creată din iarbă naturală. Singurele terenuri de joc pe care se vor disputa partidele din Liga 1 sunt cele acoperite cu gazon natural sau hibrid.

Mai mult, stadioanele din campionatul românesc vor fi nevoite să fie dotate cu instalație de nocturnă, cu sistem de încălzire a terenului de joc și minimum 300 de locuri acoperite, informează FRF.

De asemenea, președintele Federației Române de Fotbal, Razvan Burleanu, va obliga echipele din primele două ligi să aibă o persoană care să se ocupe de întreținerea suprafețelor de joc.

vivre.ro

„În ședința trecută de comitet executiv vă spuneam că introduceam în sistemul de Liga 1 obligativitatea de a avea o persoană care să se ocupe de întreținerea terenului de joc. Același lucru se va întâmpla și la liga a doua, iar în primăvara anului 2019 vom organiza pentru prima dată în România un program de pregătire pentru cei care îngrijesc suprafetele de joc din România și vom introduce și o certificare pentru aceste perosane”, a anunțat Burleanu după ședința Comitetului Executiv al FRF.

Reclame