Zenke vrea să o readucă pe Dinamo în prim-planul fotbalului românesc: „Vreau să las ceva în urma mea în campionatul din România”

Simon Zenke (30 de ani), venit toamna trecută la Dinamo, a fost comparat, la venirea în Ștefan cel Mare, cu Harlem Gnohere din cauza kilogramelor în plus pe care le-a afișat în primele meciuri pentru „câini”.

StarShinerS.ro

Atacantul nigerian este jucătorul în care antrenorul Mircea Rednic crede cu tărie, iar acesta a tras tare în cantonamentul din Antalya. Acum, e foarte aproape de greutatea optimă și anunță că vrea să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști străini din campionatul românesc.

Într-un interviu acordat unui trust de presă, mijlocașul de bandă, şi-a dezvăluit povestea de viaţă. Nigerianul povestește istoria numelui său, îi face portretul lui Mircea Rednic și anunță că nu se consideră, deocamdată, rege la Dinamo.

„E o poveste antică, de pe vremea stră-străbunicilor mei. Bunicul meu a fost căpetenie de trib în Nigeria. Îl chema Makera Zenke. Zenke se traduce prin rege. Căpetenie se spune Tor Tiv. Deci Tor Tiv Zenke (n.r. – i se spunea bunicului său”, a declarat Zenke pentru gsp.ro.

Nigerianul nu se consideră, deocamdată, rege la Dinamo: „Încă nu! Dar sper să ajung. În Turcia am fost rege, aşa că sper să o fac şi în România. Am să fac tot posibilul să devin regele lui Dinamo! Vreau să impresionez, să las ceva în urma mea în campionatul din România”.

vivre.ro

Cât despre calităţile sale: „Am viteză bună, sunt puternic fizic şi în duelurile unu contra unu sunt de neoprit. Centrez bine şi consider că îi simt foarte bine pe colegii mei din atac pentru că la începutul carierei am jucat atacant, număr 9. Acum nu o mai fac pentru că mai mulţi antrenori m-au reprofilat în bandă”.

Simon Zenke este fascinat de-a dreptul fascinat de Mircea Rednic: „E nemaipomenit! E un antrenor foarte, foarte amuzant. Dar în acelaşi timp ştie când să fie serios şi să se impună. Are o personalitate foarte directă. Când faci lucrurile bine îţi spune, dacă greşeşti îţi spune la fel de direct”.

  • 6 meciuri a jucat Zenke pentru Dinamo până acum, fără să înscrie.
  • 300.000 de euro este cota atacantului nigerian.
Reclame