Alexandru David își asumă rezultatele: “Responsabilitatea este a conducătorului, deci a mea!”

Dinamo nu mai are nicio şansă de a ajunge în faza play-off a Ligii I de fotbal, după ce a fost învinsă duminică de FC Botoşani cu scorul de 2-1 (1-1), pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 24-a.

Președintele lui Dinamo, Alexandru David a declarat într-un interviu, că își asumă ratarea play-off-ului și face scut în fața lui Mircea Rednic. Acesta afirmă că tehnicianul dinamovist a fost adus, de fapt, pentru a construi o echipă care să atace titlul stagiunea viitoare, nu pentru calificarea în primele 6 acum.

“Nu putea să repare într-o lună ce am stricat într-o jumătate de sezon. Mircea nu are nicio vină. Un om nu poate să facă minuni peste noapte. Sau, dacă vreți, doar Mircea Rednic ar fi putut să o facă, dar cu o singură condiție. Să îi întindă o mână de ajutor Zeița Fortuna. Nu a fost cazul.

Întotdeauna responsabilitatea este a conducătorului, deci a mea. La rece, explicațiile sunt destul de cristalizate în acest moment. Legat de instabilitatea de pe banca tehnică, lucrurile sunt discutabile. Florin Bratu a plecat în momentul în care a pierdut din mână vestiarul total. Claudiu a plecat pentru că mi-a fost clar că sezonul era compromis chiar din acel moment. Nu aveam cum să ratez șansa de a-l aduce pe Mircea Rednic pentru a începe reconstrucția. Nu puteam să mai pierd timp prețios”, a declarat președintele clubului pentru gsp.

Alexandru David a lansat și un atac la adresa fostelor glorii din Ștefan cel Mare.

„Rednic este singurul dinamovist care a venit la greu cu sufletul deschis. De la restul dinamoviștilor primim doar sfaturi. Am podul plin de sfaturi. Unul singur a avut curajul să-și suflece mânecile și să se apuce de treabă, iar acela este Rednic. Credeți că există 15-20 de dinamoviști, oameni pe care clubul i-a ajutat, care ar putea să riște 300.000 de euro fiecare, astfel încât să cumpere clubul și să facă ei treaba mai bine? Că teoretic se pricep. Eu vă spun că nu există. De ce nu o fac? Pentru că nu vrea nimeni să riște. E mai comod să stai pe margine și să fii nemulțumit. Uite că Rednic o face”, a adăugat David.

Oficialul lui Dinamo, dorește ca suporterii dinamoviști să rămână alături de echipă și declară: “Suporterii sunt bunul cel mai de preț pe care clubul Dinamo îl are. Noi nu suntem un SRL ca alții, o firmă la care să facem ce vrem fără se ne intereseze părerea fanilor. Le înțeleg supărarea și îmi pare rău de situația în care suntem azi”.

Lasă un răspuns