Dan Nistor lăudat de Lupu: “E un jucător determinant pentru Dinamo”

Dan Nistor are un admirator în persoana lui Dănuţ Lupu. Fost jucător și oficial al lui Dinamo, a vorbit despre mijlocașul Dan Nistor, 30 de ani, despre care a spus că este esențial pentru formația antrenată de Mircea Rednic, dar pe care nu-l vede la națională.

“Cu scuzele de rigoare, eu nu am fost un dinamovist din ăla înfocat – din partea suporterilor mă refer. Nu prea am fost iubit de suporterii dinamovişti. Mai mult mă tachinează rapidiştii pe mine, decât dinamoviştii. Fără Nistor, Dinamo ar fi ca un cal fără cap. E un jucător determinant pentru Dinamo. Aleargă foarte mult, iar Dinamo ar fi o echipă fără cap dacă nu ar fi Nistor.

Totuși, nu l-aș vedea la națională. Face parte din jucătorii care nu sunt agreați de selecționer. Știe toată lumea conflictul pe care l-a avut cu selecționerul Contra. De-a lungul anilor, au fost foarte mulți jucători care meritau să ajungă la națională și n-au ajuns din diferite motive. Chiar și eu. Poate și Craioveanu”, a spus Lupu, prezent la “Cupa Mărtișor”, ajunsă la a doua ediție.

Dan Nistor a părăsit-o pe Dinamo în vara anului 2017, pe vremea când Cosmin Contra era antrenor în Ștefan cel Mare și fusese cedat la CFR, la schimb cu Nascimento. S-a vorbit atunci despre o ruptură între cei doi. La începutul lui 2019 selecţionerul a lămurit lucrurile.

“N-am avut nimic cu Dan Nistor și el știe foarte bine. Transferul la CFR Cluj s-a făcut pentru că am fost de acord cu Dan Petrescu să facem acel schimb. Eu am crezut atunci că e un lucru bun. A fost strategia mea atunci.

Amândoi, eu și Petrescu, am crezut că facem un lucru bun. Dacă jucătorii n-ar fi fost de acord nu s-ar fi făcut nimic. Apoi lucrurile n-au fost așa cum ne-am așteptat, nici de Nistor la CFR, nici de Nascimento la noi, deși Dinamo a câștigat ceva bani de pe urma lui”, a afirmat Contra.

  • Dan Nistor este fotbalistul pe care Dinamo îl recomandă la naționala României, în vederea dublei cu Suedia și Insulele Feroe.

Lasă un răspuns