HANDBAL | Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor. Vezi primele declarații ale jucătorului venit de la campioana Europei

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat oficial primul transfer la echipa de handbal, în vederea sezonului 2019-2020. Egipteanul Mohamed Mamdouh Shebib (30 de ani / pivot) a semnat cu campioana României.

Pivotul transferat de la Montpellier (campioana Europei în 2018), a acordat un scurt interviu siteului oficial al clubului, csdinamo.ro.

“Am văzut că există un proiect mare și frumos la Dinamo, ceea ce este un lucru bun pentru mine. Transferul la Dinamo este o nouă provocare și vreau să fac parte din acest proiect. Vreau să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele, vreau să ajut managementul și să aduc bucurie spectatorilor.

Dinamo are suporteri minunați, foarte dedicați, care îmi aduc aminte de perioada când jucam la Zamalek. În Egipt eram obișnuit să joc cu ultrași în tribune și pot spune că.mi-a lipsit o astfel de atmosferă. După cum am văzut în înregistrările video, ”red dogs” (câinii roșii) sunt destul de nebuni pentru fi o plăcere să joci cu ei în tribune. În al doilea rând, Missaoui, Bannour și Kamel sunt cu toții prietenii mei. Sunt jucători foarte mari, cu mare experiență, în special Missaoui, un mare portar. Bannour este unul dintre cei mai valoroși interi dreapta din Africa, Kamel de asemenea, unul dintre cei mai buni playmakeri din Africa. Am vorbit cu ei, am discutat despre atmosferă, despre tot ce înseamnă Dinamo, și m-au sfătuit să semnez contractul. Abia aștept să joc alături de ei.

România are o istorie mare în handbal și ca și Franța deține mai multe titluri mondiale. Este o onoare pentru mine să joc în prima ligă din România, la Dinamo. Am văzut de asemenea că în prima ligă sunt opt echipe de valoare apropiată și acest lucru este bine pentru mine.

Un alt aspect care a contat în alegerea mea a fost evoluția echipei Dinamo în ultimul sezon al Ligii Campionilor, când a fost foarte aproape de a ajunge în top 16. Am cerut și părerea antrenorului meu de la naționala Egiptului și acesta m-a sfătuit să merg la Dinamo, pentru că este o echipă bună și este de asemenea un pas înainte pentru mine. În Franța nu mai am alte provocări în acest moment, așa că am căutat o nouă provocare, o nouă scânteie. Sunt convins că o voi găsi la Dinamo”, a declarat Shebib pentru site-ul oficial al Clubului Dinamo.

Mohamed Mamdouh Shebib (1,91 m / 94 kg), a semnat cu Dinamo un contract pe o perioadă de un an cu posibilitatea de prelungire pe încă unul.

Mohamed Mamdouh Shebib s-a transferat în 2016 în campionatul francez, de la Zamalek SC (Egipt) la Pays D’Aix UCH. Între 2017-2019 a jucat la Montpellier Handball, devenind câștigător al Ligii Campionilor în 2018. În finala CHL cu Nantes, Shebib a înscris 5 goluri.

Egiptenul este component de bază al naționalei Egiptului, cu care a jucat și la ultimul campionat mondial (locul 8).. În meciul pentru locurile 7-8, pierdut cu Spania, pivotul egiptean a marcat de șase ori. În 189 de prezențe în tricoul naționalei sale, el a marcat nu mai puțin de 522 de goluri. Începând cu 2009, el a participat cu naționala țării sale la 5 turnee finale ale Campionatului Mondial.

Lasă un răspuns