AVANCRONICĂ | FC Botoşani – Dinamo Bucureşti

Astăzi, de la ora 21:00, pe stadionul „Municipal” din Botoșani se vor înfrunta cele mai în formă echipe din play-out-ul Ligii 1. Cele două formații sunt neînvinse de șase, respectiv patru etape, și nu au mai primit gol în ultimele patru runde.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 15 ori în Liga 1, de cinci ori s-au impus moldovenii, de șapte ori au câştigat „câinii roșii”, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate. Primele dispute din campionat au fost cele din ediţia 2013/2014, când Dinamo s-a impus în ambele jocuri, 1-0 acasă (George Ţucudean) şi 2-1 în deplasare (dublă Bilinski / Istvan Fulop).

Dinamo țintește primul loc din play-out, pe care a încheiat și sezonul trecut din Liga 1. “Câinii” lui Mircea Rednic sunt pe locul 8, la egalitate de puncte înaintea etapei cu a șaptea clasată, Gaz Metan. Dinamo e neînvinsă de patru etape, în care n-a primit niciun gol. Roș-albii le-a învins pe Gaz Metan și Concordia și a remizat cu Hermannstadt și Politehnica Iași. Dinamoviștii au un singur eșec în ultimele zece etape, cu Dunărea Călărași, și au cea mai bună apărare din play-out (șase goluri primite).

„Nu am probleme de lot, vor face deplasarea toţi jucătorii. La Botoşani ne aşteaptă un meci foarte greu. Suntem încă pe primul loc cu Mediaş la acelaşi număr de puncte şi e clar că ne dorim să câştigăm la Botoșani. Surprize în echipă nu vor fi pentru că voi da în continuare încredere jucătorilor de echipă naţională. Aceasta e strategia noastră şi e normal să îi susţinem pe toți jucătorii convocați sau aflați în atenția selecționerilor”, a declarat antrenorul principal al roș-albilor la conferința de presă premergătoare meciului cu Botoșani.

De partea cealaltă, FC Botoșani și-a asigurat locul 9 în Liga 1 cu două etape înainte de finalul play-out-ului. E la șapte puncte în fața Politehnicii Iași în clasament. Echipa lui Liviu Ciobotariu poate ataca însă și un loc superior. Se află la patru puncte în spatele lui Dinamo, pe care o vor înfruna în ultimul meci de pe teren propriu din acest campionat. Botoșaniul are patru victorii consecutive, toate fără gol primit, cu FC Voluntari, Dunărea Călărași, Gaz Metan și Hermannstadt, și e neînvinsă de șase meciuri în Liga 1. Ultimul eșec a fost suferit chiar în turul cu Dinamo, din play-out, 0-1 în Ștefan cel Mare.

„Va fi un joc greu pentru noi pentru că întâlnim un adversar puternic, o echipă titrata, o echipă cu nume. Jucăm acasă în fața suporterilor, ne dorim foarte mult să avem continuitate în evoluțiile care urmează, să avem rezultate pozitive chiar dacă ne-am realizat obiectivul de a rămâne în prima ligă. Avem patru jocuri cu patru victorii consecutive fără gol primit, suntem în momentul de față într-un clasament a formei pe primul loc, și asta se datorează în primul rând jucătorilor care au dat dovadă de caracter, pentru că nu este ușor să joci în două săptămâni patru meciuri cu deplasări lungi, grele. În ultima partidă am plătit scump, avem trei jucători indisponibili, mă gânedam la Holzmann care și-a spart capul și săracul avea atâta devotament încât vroia să intre să joace din nou și el era în „comă”. Sunt convins că ei vor să-și păstreze primul loc în clasament, iar noi vrem să ne continuăm parcursul bun să arătăm că suntem o echipă care joacă fotbal, să aducem o bucurie suporterilor după care ne vom concentra pe derbyul de la Iași.

Noi nu am jucat niciodată la egal, însă într-o partidă se pot întâmpla multe lucruri. Dinamo este o echipă cu jucători care fac diferența cum ar fi Papazoglou, Montini, Nistor și toți ceilalți dar și noi vrem cele trei puncte și dacă ne facem o socoteală putem un loc mai sus”, a spus Liviu Ciobotariu la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Dinamo.

Cea mai recentă întâlnire directă: 22 aprilie 2019, Dinamo – FC Botoşani 1-0, marcator Mamoutou N’Diaye.

ECHIPELE PROBABILE:

FC Botoșani: Fraisl – A. Burcă, A. Miron, Patache – Golofca, J. Rodriguez, Papa, Pițian – Ongenda, Roman, Fabbrini.

DINAMO: Mandanda – R. Grigore, Klimavicius, Aliji, Dussaut – Sorescu, Nistor, Zenke, N’Diaye – Montini, Christovao.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

FC Botoşani – 25 ani şi 5 luni;
DINAMO – 24 ani şi 8 luni.